Cati romani au comandat cel mai luxos SUV din lume

Cati romani au comandat cel mai luxos SUV din lume
  • Bentley a epuizat cota de masini destinata tarii noastre
  • Bentayga este primul SUV al marcii Bentley
  • Ce alte masini de lux si-au mai cumparat romanii in 2015
Distribuie pe Facebook

Cel mai luxos SUV din lume, Bentley Bentayga, si-a gasit noua clienti in tara noastra. Desi costa peste 300.000 de euro, surprinzator de multi romani au comandat aceasta masina si asteapta livrarea ei in cursul acestui an.

Bentley a epuizat cota de masini destinata tarii noastre

Cei care si-au comandat deja acest SUV vor intra in posesia lui incepand cu luna martie. Clientii romani care fac acum comenzi, vor mai avea insa de asteptat cel putin un an.

Apetenta romanilor pentru lux i-a luat prin surprindere si pe producatori. Acestia au epuizat cota de masini destinata Romaniei si trebuie sa decaleze termenele de livrare pentru urmatorii clienti pana in ianuarie anul viitor.

Initial, compania anuntase ca se vor produce doar 3.600 de unitati intr-un an, insa numarul mare de comenzi a determinat o crestere a ritmului de productie la 5.500 de masini pe an.

Fiecare dintre cei noua clienti romani a scos din buzunar circa 310.000 de euro pentru a avea in garaj aceasta masina.

Numele celor care si-au permis luxosul SUV inca nu au fost facute cunoscute, insa pe unul dintre ele il vom afla cu siguranta in luna martie cand se va face prima livrare si, odata cu ea, prezentarea oficiala a masinii in fata presei.

Bentayga este primul SUV al marcii Bentley

Vestea ca Bentley va fabrica un SUV le-a starnit interesul pasionatilor de masini cu dare de mana. Modelul a fost prezentat pentru prima data anul trecut in septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt.

Este si cel mai luxos, dar si cel mai puternic SUV din clasa lui, avand un propulsor W12 bi-turbo de 6.0 litri si 608 CP. Viteza maxima pe care o atinge urca pana la 300 km/h, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 4,1 secunde.

Consumul mediu este de 12.8 litri/100 de km si rata emisiilor de 292 g/km. Producatorul a anuntat deja ca in curand va fi disponibila si o varianta cu motorizare Diesel, iar peste doi ani va fi lansata si o versiune hibrid.

Interiorul unui Bentayga se ridica la inaltimea asteptarilor. Scaunele din fata au 12 functii printre care masaj, incalzire si ventilatie, iar cele din spate au reglare electrica si 18 directii.

Modelul are si un sistem de infotainment cuplat la un ecran de 8 inchi, alte doua tablete de cate 10,2 inchi in spate si un sistem audio de 1.950 de wati.

Clientii pot alege intre 15 tipuri de tapiterie de piele, 15 modele de covor, 7 tipuri de lemn si peste 10 optiuni in ceea ce priveste culoarea caroseriei.

Pe lista de dotari optionale gasim insertiile de otel, lemn, sticla, piele, fibra de carbon si chiar piatra naturala disponibila in patru variante de culori.

Una dintre cele mai scumpe dotari optionale este ceasul Breitling Tourbillon, in valoare de 150.000 de euro, incastrat in bord.

Ce alte masini de lux si-au mai cumparat romanii in 2015

Nu e greu sa observi ca romanilor le place luxul. Ajunge doar sa arunci o privire pe strazile din centrul Bucurestiului ca sa te convingi ca acestia au o slabiciune pentru masinile exclusiviste.

Acest lucru se reflecta si in statisticile legate de masinile de lux livrate la noi in tara pe parcursul anului trecut. Cifrele Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) arata ca in 2015 au fost cumparate 14 masini Ferrari, 5 Lamborghini si 3 Maserati.

Pe parcurusul anului 2015 s-au inmatriculat la noi 3.264 masini care fac parte din categoria celor de lux, cu 4 procente mai mult fata de anul anterior, cand s-au consemnat 3.132 de unitati.

Desi tara noastra nu se poate lauda cu venituri foarte mari si nici cu o infrastructura care sa le permita bolizilor sa-si atinga adevaratul potential, asta nu ii opreste pe romanii bogati sa circule cu masini de sute de mii de euro.

Si reprezentantii marcilor de lux recunosc ca Romania este o piata importanta pentru ei. Directorul reprezentatului Ferrari de la noi a explicat intr-un interviu ca tara noastra este cea mai importanta piata pentru marca lor la nivelul Europei Centrale si de Est, chiar daca nu este si cel mai dezvoltat stat din zona.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (49) Poze Bentley Bentayga - Poze Reale
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 27 Ianuarie 2016