Constantin Tampiza (Lukoil): Carburantii ar trebui scumpiti cu 25 de bani pe litru

Constantin Tampiza (Lukoil): Carburantii ar trebui scumpiti cu 25 de bani pe litru
Constantin Tampiza, fost director general al Lukoil Romania, sustine ca, pentru ca pretul sa fie corect, combustibilii ar trebui sa fie mai scumpi cu 25 de bani/litru.
Distribuie pe Facebook
"Asteptam, suntem rabdatori, dar, daca vorbim la sincer, astazi, la preturile actuale care sunt, noi trebuie sa avem o marja mai sus cel putin cu 80-90 de dolari la tona. Ce inseamna 80-90 de dolari la tona? Inseamna undeva la 24-26 de banuti la litru", a declarat Tampiza pentru Gandul. In viziunea fostului director Lukoil, alternativa ar fi retragerea de pe piata din Romania.

"Noi totusi suntem intr-o piata economica a Uniunii Europene care ne impune accize, ne impune taxa pe valoare adaugata, ba mai mult ca atat, ne impune si pretul la resurse energetice. Ati vazut, niciun investitor nu poate sa vina sa cheltuiasca bani grei intr-o tara unde pretul la produsul lui se vinde mai ieftin decat in alta tara. Am avut o perioada in care am vandut benzina cu minus 100 de dolari fata de cea cumparata de la uzina. Noi puteam sa ne ducem in alta parte. Ce presiuni politice ar fi fost daca plecam cu resursele? Petrom asigura 50 de procente. Lasam tara fara carburanti", a mai spus Constantin Tampiza.

Distribuie pe Facebook
mai multe