Dacia, marca preferata de europeni

Dacia, marca preferata de europeni
  • Dacia este marca cea mai bine vanduta de pe Batranul Continent
  • Compania de la Mioveni a raportat vanzari cu 21.1% mai mari
  • Dacia si-a marit cota de piata de la 1.9% in 2012, la 2.4% in 2013
Distribuie pe Facebook

Dacia este marca cea mai bine vanduta in Europa, arata datele pe primele 11 luni ale acestui an. Producatorul auto de la Mioveni a raportat vanzari cu 21.1% mai mari fata de perioada similara a anului trecut.

In timp ce alte companii auto sufera in privinta vanzarilor, Dacia inregistreaza progrese imbucuratoare. Datele citate de editia electronica a revistei Autocar arata ca marca autohtona se situeaza pe primul loc in privinta preferintelor cumparatorilor europeni, inregistrand vanzari cu 21.1% mai mari fata de primele 11 luni ale lui 2012.

In acelesi timp, mai scrie sursa citata, compania si-a marit cota de piata de la 1.9% in 2012, la 2.4% in 2013, in conditiile in care marca s-a reinventat destul de recent, in 2004, odata cu aparitia Logan-ului.

Raportul arata ca cererea pentru masini noi in Europa a crescut pentru a treia luna consecutiv, in ciuda volumului total care este mai mic in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Printre marcile care au avut de suferit in privinta volumului de masini se numara si Alfa Romeo. Italienii au vandut 57.964 de masini pana acum, in 2013, in timp ce anul trecut vandusera deja 81.879 de unitati, ceea ce inseamna un volum mai mic cu aproape 30% in UE. Alaturi de alianta PSA, ale carui volum este mai mic cu aproape 10%, Lancia / Chrysler si Chevrolet sunt celelalte branduri pentru care anul ce se incheie nu a fost unul prea bun.

Ca si Dacia, printre cei care au reusit vanzari mai bune in primele 11 luni ale anului se numara spaniolii de la Seat, japonezii de la Mazda sau nemtii de la Mercedes-Benz. Cifrele arata ca si marca Jaguar a stat bine, cu vanzari mai mari cu 15.6%, in timp ce compania Jaguar / Land Rover este si ea pe plus, cu o crestere de aproape 10% (9.9%) fata de anul trecut.

Grupul Volkswagen a reusit sa vanda 2.73 milioane de unitati pana acum, comparativ cu primele 11 luni ale lui 2012 cand a comercializat 2.79 milioane de masini.

Per total, aproape 11 milioane de masini noi s-au vandut in Europa din ianuarie si pana in luna noiembrie, o scadere cu 2.7% fata de anul trecut.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 18 Decembrie 2013