DieselGate: scandalul Volkswagen se complica, angajatii acuza compania de violenta

DieselGate: scandalul Volkswagen se complica, angajatii acuza compania de violenta
  • 12 angajati au demarat un proces in Brazilia
  • Abuzurile au avut loc intre 1964 si 1985
  • Scandalul se adauga celui despre noxele mincinoase
Distribuie pe Facebook

Acum, cand Volkswagen este la pamant din cauza propriilor greseli si inselatorii, acuzatiile nu inceteaza sa apara. Chiar daca Presedintele VW pe Europa si-a dat demisia, acest DieselGate incepe sa ia noi proportii. Si de peste ocean vine o veste nu foarte fericita...

Volkswagen are o fabrica uriasa in America de Sud, in Brazilia, loc in care s-au produs milioane de automobile de-a lungul timpului. Nu stim cum, de ce si din ce cauza, dar cert este ca acum, in plin scandal legat de mijloacele frauduloase folosite de companie pentru a pacali institutiile cu privire la noxele motoarelor diesel, un grup de fosti angajati Volkswagen au pornit un nou proces impotriva companiei. Iar cauza este una cat se poate de suparatoare.

Doisprezece fost angajati ai companiei Volkswagen, care au lucrat la uzina braziliana din Sao Bernardo do Campo intre 1964 si 1985, isi acuza compania ca au fost torturati si chinuiti la locul de munca, conform BBC News. E vorba de perioada in care Brazilia a fost dominata de dictatura militara, moment in care peste 400 de oameni au fost ucisi sau dati disparuti, iar cine nu se complacea situatiei sumbre era torturat. Se pare ca este si cazul acestor muncitori care au fost pusi la munca fortata si supusi la torturi cu buna stiinta a conducerii Volkswagen.

Despre acest caz se stie de multa vreme, dar acum, odata cu amploarea luata de DieselGate, scandalul "Tortura la serviciu" a fost mediatizat. Conform unui raport din 2014 intocmit de Comisia Nationala braziliana pentru Aflarea Adevarului, mai multi angajati au fost arestati de persoane inarmate in timpul lucrului la uzina Volkswagen, duse la centrul de securitate al uzinei si torturati. Ulterior, unii dintre angajati au fost concediati si trecuti pe liste negre.

Anul trecut, Volkswagen spunea ca urmareste acest proces civil din Brazilia si va raspunde pentru orice dovada de implicare a angajatilor sau in incalcarea drepturilor omului. Acum, in plin scandal legat de emisiile de noxe, compania nu a vrut sa comenteze momentan cu privire la acest proces din Brazilia.

Distribuie pe Facebook
mai multe