Mitsubishi Motors a inregistrat pierderi pe linie in primul trimestru al anului fiscal 2016/2017

Mitsubishi Motors a inregistrat pierderi pe linie in primul trimestru al anului fiscal 2016/2017
  • Profitul Mitsubishi Motors a fost grav afectat de scandalul consumului de carburanti
  • Japonezii au raportat pierderi de 1,22 miliarde de dolari pentru aprilie-iunie
  • Pe viitor se asteapta pierderi de 1,37 miliarde de dolari
Distribuie pe Facebook

Potrivit raportului financiar al Mitsubishi Motors, constructorul nipon de automobile a trecut pe pierdere in primul trimestru al anului fiscal, dupa ce a admis ca a modificat rezultatele testelor de consum.

Mitsubishi Motors nu trece deloc printr-o perioada buna. Dupa izbucnirea scandalului privind eficienta consumului de carburanti, niponii au apelat la cei de la Nissan pentru cumpararea unui pachet de 34% din actiuni, in schimbul a 1,9 miliarde de euro, bani care sa ii salveze de la faliment.

Acum, analiza primului trimestru al anului fiscal 2016/2017 releva faptul ca Mitsubishi a raportat o pierdere de 1,22 miliarde de dolari pentru aprilie-iunie. In aceeasi perioada din anul fiscal anterior, japonezii raportau un profit de 24 de miliarde de yeni.

Mai mult de atat, profitul operational a scazut la 43,5 milioane de dolari, in timp ce vanzarile pe piata locala din Japonia s-au redus cu 14%, la 428.700 de unitati.

Lucrurile nu arata bine nici pe viitor deoarece pentru anul fiscal curent, analistii estimeaza cheltuieli totale de 1,42 miliarde de dolari, din care va rezulta o pierdere de 1,37 miliarde de dolari.

Pentru a-si mai spala din pacate, oficialii constructorului japonez de automobile declarau recent ca nu au mintit cu privire la consumul masinilor vandute peste hotare, iar clientii din Japonia vor fi compensati cu cate 960 de dolari pentru carburantul consumat in plus.

Acesta nu este primul scandal prin care trec cei de la Mitsubishi, dupa ce in anii 2000 au fost gasiti de ascunderea sistematica a unor defecte care se intindeau pe parcursul a mai multor decenii.

Distribuie pe Facebook
mai multe