Nimeni nu se astepta la asta. Nissan cumpara compania rivala Mitsubishi

Nimeni nu se astepta la asta. Nissan cumpara compania rivala Mitsubishi
  • Nissan a cumparat recent o participatie de 34% din Mitsubishi Motors
  • Producatorul japonez devine astfel cel mai mare actionar al companiei rivale
  • Cele doua mari marci nipone vor colabora indeaproape in diverse domenii
Distribuie pe Facebook

Este oficial. Nissan a cumparat recent o participatie de 34% din Mitsubishi Motors, devenind astfel cel mai mare actionar in cadrul companiei auto rivale.

Mitsubishi Motors se confrunta in prezent cu una dintre cele mai mari crize din istoria sa, producatorul japonez fiind prinsa recent ca a mintit in legatura cu consumul de carburant al masinilor sale.

In consecinta, actiunile marcii care ne-a oferit de-a lungul timpului automobile de legenda precum 3000GT, Eclipse, Lancer Evolution sau Pajero au inregistrat o scadere drastica la bursa, de doua cifre.

Rivalii de la Nissan au vazut o mare oportunitate de investitie in toata aceasta tevatura si a cumparat o participatie de 34% din Mitsubishi Motors, devenind astfel cel mai mare actionar in cadrul companiei rivale.

Tranzactia se ridica la valoarea de 237 miliarde de yeni - care inseamna undeva in jurul a 1.9 miliarde de euro, in cazul in care te intrebai, conform comunicatului dat de Nissan publicitatii in cursul zilei de astazi.

Intre cei doi mari producatori de masini ai Japoniei exista deja un parteneriat vechi de aproape cinci ani, care vizeaza dezvoltarea modelelor de oras. Nu ar fi insa de mirare ca de-acum incolo intre Mitsubishi si Nissan sa existe o colaborare inclusiv la nivel de automobile cu propulsie electrica sau chiar autonome, dupa cum afirma insusi Carlos Ghosn.

Nissan cumpara rivala Mitsubishi

Distribuie pe Facebook
mai multe