Nissan i-a prins cu musca pe caciula pe cei de la Mitsubishi: au falsificat testele de consum

Nissan i-a prins cu musca pe caciula pe cei de la Mitsubishi: au falsificat testele de consum
  • 470.000 de masini sunt Nissan
  • Mitsubishi a facut masinile pentru Nissan
  • Actiunile Mitsubishi, in scadere cu 15 procente
Distribuie pe Facebook

Nu doar Volkswagen s-a tinut de manarii de-a lungul vremii, ci iata ca si japonezii de la Mitsubishi au facut cateva jonglerii, de aceasta data cu testele de consum. Din fericire, isprava nu are legatura nici cu Europa, nici cu Statele Unite, ci doar cu... Japonia.

V-am tot povestit despre acele masinute mici, japoneze, numite Kei Cars, pe care japonezii la adora pentru ca sunt mici si consuma putin. De fapt, le plac atat de mult aceste masini, incat producatori autohtoni precum Nissan si Mitsubishi produc acelasi model impreuna, dar cu sigle diferite. Cum este cazul lui Nissan Dayz si Mitsubishi eK Wagon sau Nissan Dayz Roox si Mitsubishi eK Space. Adica aceleasi Marii, cu alte palarii...

Aceste modele cu nume ciudate si design si mai ciudat au fost cele problematice. E vorba insa de un numar destul de mare, peste 600.000 de asemenea masini vandute exclusiv in Japonia. Problema este, se pare, ca producatorul principal, Mitsubishi, face aceste modele pentru Nissan si, chiar daca au sigla Nissan, ele sunt de fapt... Mitsubishi-uri. In total, compania a realizat 470.000 de masinute Kei Cars pentru Nissan si restul, pana la 600.000, au fost Mitsubishi. Toate insa, aveau consumuri declarate... false.

Partea si mai interesanta este ca cei de la Nissan i-au prins cu musca pe caciula pe colegii care produceau masinile pentru ei. Mai precis, Nissan s-a gandit sa nu faca niste teste proprii de consum si asa a realizat ca sunt ceva mai diferite fata de ce anuntau cei de la Mitsubishi, pe care Nissan i-a crezut pe cuvant. Asa a reiesit un scandal intreg, cu teste facute cu anvelopele umflate extrem de mult si alte chestii necurate, total straine de onoarea japoneza. Pana acum.

Din fericire, doar Mitsubishi a avut de suferit in urma scandalului si actiunile sale au scazut cu 15 procente la bursa din Tokyo. Cei de la Nissan momentan sunt priviti ca niste victime, dar nu este exclus ca investigatiile in cursa sa descopere si alte probleme... Desi, la aceste masini mici, de oras, cu motoare economice, nimeni nu stie de ce si-a pierdut cineva vremea sa le falsifice rezultatele...

Distribuie pe Facebook
mai multe