Suedezii de la Volvo trec printr-o perioada foarte buna, semn ca investitiile recente au fost facute cu cap

Suedezii de la Volvo trec printr-o perioada foarte buna, semn ca investitiile recente au fost facute cu cap
  • Volvo arata bine dupa primele 6 luni ale anului
  • Suedezii au vandut cu 52,8% mai multe vehicule in luna iulie decat in aceeasi perioada a anului trecut
  • Pe plan mondial, Volvo a inregistrat o crestere de 9,3% in luna iulie
Distribuie pe Facebook

Luna iulie s-a dovedit a fi profitabila pentru suedezii de la Volvo care au inregistrat din nou vanzari record, in special a modelelor XC90 si XC60.

Oficialii Volvo anuntau cu ceva timp in urma ca urmeaza sa investeasca aproximativ 11 miliarde de dolari in improspatarea brandului suedez. Banii urmau sa fie investiti intr-o noua gama de modele, in motoare noi si nu in ultimul timp in dezvoltarea arhitecturii modulare a vehiculelor.

Cele mai recente cifre arata ca toate acestea au dat roade si ca producatorul suedez se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare, in special pe piata americana. In luna iulie, Volvo a reusit sa comercializeze aici 8,584 de unitati, cu 52.8% mai mult decat aceeasi luna a anului trecut. Pe primele locuri in ceea ce priveste vanzarile s-au situat modele precum XC90, ales de 2,888 de clienti, urmat indeaproape de XC60, cu 2,087 de exemplare vandute.

Constructorul suedez arata bine si in statisticile primelor sase luni ale anului, cand a inregistrat o crestere a vanzarilor cu 29.3%. In primul semestru, Volvo a reusit sa vanda 45,238 de unitati si sa livreze 18,905 de modele XC90 si 10,928 de XC60-uri.

Pe plan mondial, Volvo a inregistrat o crestere de 9.3% in luna Iulie, cand a livrat 38,128 de vehicule. 15,693 dintre acestea au ajuns la clientii din Vestul Europei, 5,832 in China, 4,782 pe piata locala din Suedia si 6,204 in alte piete de desfacere.

Suedezii stau bine si la capitolul siguranta. Cel mai recent studiu realizat de o companie britanica a dezvaluit ca niciun britanic nu si-a pierdut viata intr-un accident in care a fost implicat un Volvo V40.

Cel mai important este faptul ca rezultatele au fost obtinute in conditii normale de trafic, pe parcursul utilizarii masinii, si nu intr-un mediu controlat, ca cele realizate de cei de la EuroNCAP.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 5 August 2016