Top 10 BMW-uri care merita cumparate la mana a doua in Romania

Top 10 BMW-uri care merita cumparate la mana a doua in Romania
Autoturismele BMW sunt printre cele mai populare din lume si, fara indoiala, poate cele mai adorate in Romania. Nu e de mirare ca orice site dedicat vanzarilor de automobile second-hand are cele mai multe exemplare in categoria BMW. Asta inseamna ca proprietarii lor vor sa scape de ele, sau ca au cautare si se cumpara ca painea calda? Nu stim, dar stim sa va spunem care masini merita cumparate la mana a doua, in Romania. Sau pe care le-am cumpara noi.
Distribuie pe Facebook

10. BMW 320d E46

BMW-uri ce merita cumparateCel mai popular motor pe motorina de la BMW este propulsorul de 2 litri care producea pe familia E46 fie 136 de cai putere, fie 150 de cai. Cine doreste un consum redus, de aproximativ 8,2 litri la fiecare 100 de kilometri parcursi prin aglomeratia urbana, isi va cumpara acest model. Este chiar cel mai economic model din topul nostru. Chiar si asa, este abia pe locul 10. Si asta pentru ca este un model atat de popular, incat oriunde privesti, vei da numai de sigla 320d. Aceasta motorizare este cumparata de cei care vor si fiabilitate, dar si putere si economie de carburant. Nu va fi insa ales de iubitorii de sportivitate. Atentie daca vei cumpara un astfel de model pe motorina, sa fie turbina in stare buna si sa obtina rezultate pozitive la testarea prin mufa OBD.

9. BMW Z4

BMW-uri ce merita cumparateBMW Z4 este o masina care merita cumparata din mai multe motive. Spre deosebire de Z3, care era roadsterul precedent, aceasta generatie are un design modern si nou ce s-a pastrat cu foarte putine modificari pana in ziua de azi. Daca te uiti la un posesor de Z3 urat, ca este la volanul unei vechituri, cel mai probabil cu interior modificat si piele rosie, toba sport si angel-eyes, cei care conduc Z4 au parte de o reputatie mai buna. Si asta pentru ca masina, chiar daca implineste curand 10 ani de existenta, este la fel de moderna si azi. In plus, un Z4 din 2005 costa chiar si 6500 de Euro, o suma destul de accesibila.

8. BMW M5 E39

BMW-uri ce merita cumparateCine nu si-ar dori un BMW M5? Acest model este poate cel mai accesibil si popular M5 de pe piata second-hand din Romania. Poti cumpara un astfel de exemplar din 2002 cam cu 10.000 de Euro inscris in Romania, sau cu vreo 5500 de Euro inmatriculat in Bulgaria. Din pacate, din cauza motorului de 5000 cmc, masina nu prea renteaza sa o ai inmatriculata in tara noastra. Insa fiind un exemplar asa de accesibil, oricine nu si-a permis sa se bucure de cei 400 de cai ai limuzinei acum 10 ani, cand era noua, o poate face acum. Un M5 are interior de piele, clima, navigatie, comenzi electrice la orice si o multime de dotari de confort. Daca iti place luxul si confortul, dar si putere serioasa la atingerea unui buton, merita sa cumperi un M5 din generatie E39.

7. BMW 760 E65

BMW-uri ce merita cumparateDe ce ti-ai cumpara un BMW cu motor V12 de 6.000 cmc? Pentru ca este ieftin. Un 760i de 445 cp fabricat in 2005 se poate cumpara, deja inmatriculat in Romania, cu aproximativ 10.000 de Euro. Asta in situatia in care de noua, masina sarea de 115.000 de Euro. Era varianta de varf a gamei BMW, mai ales daca discutam si de versiunea Li, cu ampatament marit. Insa oricum, la 10.000 de Euro, nu prea ai ce sa gasesti mai luxos, mai sigur si mai puternic decat un 760i. Problema in acest caz este consumul, care depaseste 20 de litri la mersul urban. Insa aceasta masina ti-o cumperi cu sufletul, nu cu capul. Ti-o cumperi daca vrei sa te simti in varful lumii, pe un nor confortabil, ascultand simfonia celor 12 pistoane bavareze.

6. BMW 540i E34

BMW-uri ce merita cumparateUn alt BMW pe care il cumperi din suflet este generatia E34. Este un BMW Seria 5 despre care multi spun ca a fost cel mai reusit si cel mai aratos dintre toate care au existat. Un BMW in care azi te plimbi cu placere si lumea te priveste ca un "connaisseur" caruia ii plac masinile retro. Cu farurile rotunde si caroseria mai colturoasa, este poate ultimul BMW pe care il mai putem incadra in categoria old-timer. Tot ce a urmat dupa E34, este nou, modern, actual. Si daca tot vrei un E34, de ce sa nu-ti iei motorizarea de varf, 540i? Adica cea cu motorul V8 de 286 cp. Pentru ca oricum nu cumperi masina asta ca sa faci piata cu ea sau sa te duci zilnic la munca, nu? Ci o cumperi pentru tine, pentru ca este rara si confortabila si pentru ca isi va mentine pretul in timp.

5. BMW M5 E60

BMW-uri ce merita cumparateCel mai puternic model din topul nostru are 507 cp si se numeste M5 din generatia E60. De ce merita cumparat un astfel de exemplar? In primul rand pentru ca este un... M5. In al doilea rand, pentru ca poate atinge 295 km/h daca ii scoti limitarea, in varianta stock. Si pentru ca daca ii pui evacuare, admisie si o electronica noua poti trece de 330 km/h. Cu o limuzina de familie cu 5 locuri si portbagaj cat un Logan. Mai mult, acest model merita cumparat pentru luxul pe care il ofera. Si pentru ca este mult mai ieftina decat un BMW M3, model E92, din acelasi an. Chiar daca este mai puternic, mai frumos si mai elegant decat acest M3. Pe care, de altfel, nu l-am introdus in top... De ce as plati cu 7.000 de Euro mai mult pentru un M3 din 2008, cand un M5 din acelasi an imi ofera mai mult, din orice punct de vedere?

4. BMW 725 tds E38

BMW-uri ce merita cumparateInca o masina "retro" este BMW-ul Seria 7 E38. Este un model pe care multi il iubesc si azi, pe care si l-ar dori oricand. Aceasta generatie a fost inlocuita de Seria 7 prezentata mai sus, dar nu s-a ridicat la nivelul sau. Pentru ca E38 a fost si a ramas o masina care impune respect chiar si acum, la mai bine de 13 ani de cand s-a oprit productia sa. BMW-ul E38 a avut motorizari de la 141 cp la 326 cp. Si pentru acest top noi am ales chiar o versiune cu putini cai, cu cel mai mic motor montat pe aceasta generatie de Seria 7. Un motor clasic de 2.5 litri diesel, care producea numai 143 cp. Un motor care iti permitea sa te plimbi cu limuzina de 2 tone la un consum decent, de sub 10 litri/100 km. Evident, nici un 750i-iL cu motor V12 de 5.4 litri si 326 cp nu strica, dar fiind o masina veche, nu e cazul sa te gandesti la performante. Ci mai bine sa ai un consum redus ca sa te poti plimba in voie oriunde, oricand.

3. BMW M3 E46

BMW-uri ce merita cumparateVazut de multi ultimul M3 veritabil, cu un propulsor in 6 pistoane de 3.2 litri care produce 343 cp, generatia E46 de M3 a fost un real succes. Masina merita cumparata in ziua de azi pentru ca este pe piata la un pret accesibil. Poti gasi modele bine intretinute cu putin peste 10.000 de Euro si transmisie SMG. Si ca sa iti faci damblaua si placerea, cei 343 de cai sunt suficienti. Mai ales ca piesele se gasesc destul de usor, daca cumva ai nevoie, desi acest M3 a fost printre cele mai fiabile. Ulterior a fost generatia E90 cu motorizare V8, pe care puristii BMW nu au primit-o foarte bine. Motiv pentru care si cel mai nou M3 si M4 sunt acum dotate din nou cu propulsoare in 6 pistoane.

2. BMW 330i E46 Touring

BMW-uri ce merita cumparateDupa noi, cel mai frumos BMW Seria 3 produs dupa 1990 este generatia E46 cu caroserie break. Adaugam motorizarea de varf de 3 litri care oferea 231 de cp, tractiunea pe puntea spate si cutia automata si avem masina ideala pentru orice situatie. Destul de puternica pentru a te bucura de placerea condusului tipica marcii BMW, spatioasa pentru orice incarcatura, cu portbagaj generos, confort total si consum decent. Asa se prezinta un 330i. Exista si in versiunea cu tractiune integrala, insa daca vrei cumva iarna sa te joci, mai bine este sa traga doar spatele, nu? Interesant este ca un BMW cu motorizarea de 3 litri nu va consuma foarte mult. De exemplu, fata de un 316i cu o putere hilara de 105 cp, un 330i va consuma cu numai 2 litri in plus la 100 de kilometri.

1. BMW 325i E30

BMW-uri ce merita cumparatePrimul loc se duce direct la definitia marcii BMW. Un model 325i din generatia E30 Ursulet. De ce? Sunetul armonic al motorului clasic cu 12 valve de urs in 6 pistoane nu se compara cu nimic altceva. O caroserie coupe, niciodata in 4 usi, numai tu, volanul si cei 171 de cai putere. Daca vrei sa simti strada direct in mainile tale, daca vrei sa intelegi tot ce inseamna marca BMW si placerea de a conduce, daca vrei sa te bucuri numai si numai de masina, nu de electronica ei, nu de senzorii ei si nu de airbagurile sau camerele ei video, atunci trebuie sa conduci un BMW 325i Urs. Acest model inseamna tot ce are mai bun BMW de oferit: sportivitate in doua usi, motor puternic cu 6 pistoane si o nebunie greu de descris, care iti umple sufletul de placere. De asta, BMW 325i E30 este pe primul lor in topul masinilor ce merita cumparate. Problema este ca greu vei gasi un astfel de exemplar care sa fie in starea originala impecabila.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze BMW-uri ce merita cumparate
mai multe