Top 10 masini SH care costa sub 1000 de Euro

Top 10 masini SH care costa sub 1000 de Euro
  • Masinile ieftine necesita investitii in reparatii fara doar si poate
  • Prima masina a unui tanar trebuie sa fie economica
  • Conform statisticilor, un incepator are sanse cu 55% mai mari sa loveasca masina decat un sofer cu vechime
Distribuie pe Facebook

Cei care sunt tineri si vor sa-si cumpere prima masina nu sunt deloc putini. Iar acei tineri care nu vor sa investeasca mult intr-o masina cu care sa exerseze sunt majoritari, deoarece nu toti avem parinti bogati care sa ne cumpere cate un Porsche Cayman la 18 ani, inca de pe bancile liceului. Asadar, pentru cei care sunt in cautarea unei masini ieftine, iata cateva variante regasite la vanzare online.

10. Audi 80

Masini ieftineDaca cineva viseaza de mic la marca Audi, acest model este cam singurul ce poate fi cumparat la acesti bani, inmatriculat in Romania. Este un Audi 80 fabricat in 1988 (cu un an inainte sa inceapa Revolutia!) si are un motor de 1.9 litri sub capota. In general, masinile Audi sunt fiabile si bune, dar sa nu te astepti ca un astfel de exemplar care probabil are la bord sute de mii de kilometri pe drumurile patriei sa fie bun de traversat mari si tari. Probabil, la acesti bani (555 Euro), primesti o masina cu acte care functioneaza si atat. Insa mai trebuie sa investesti ulterior in mecanica, adica articulatii, suspensii si frane. Plus o revizie!

9. Opel Astra

Masini ieftineGeneratia de Opel Astra F poate fi cumparata la bani putini. Este o masina buna, ce s-a vandut si cu motorul de 1.7 litri diesel, dar si cu motoare pe benzina de 1.6 litri sau mai mari. La sub 1000 de Euro gasesti un exemplar pe benzina in stare decenta, dar la care probabil vei fi nevoit sa platesti taxa de inmatriculare. Masina din poza costa 850 de Euro, are motor de 1.6 litri pe injectie si se mandreste ca are o sumedenie de piese noi montate pe ea. Pare o alegere bunicica, daca iti plac masinile germane, dar fara prea multe dotari de confort, precum clima sau geamuri electrice.

8. Ford Ka

Masini ieftineFord Ka este o masina mica si economica, condusa in general de femei. Sub capota sunt motoare mici, de 1.3 litri, iar la suprafata este un design destul de modern care intoarce capete si azi. Din pacate, la acesti bani, nu prea ai sanse sa dai peste un exemplar foarte ingrijit, acestea depasind pragul celor 1500 de Euro. Insa la sub 1000 de Euro gasesti o masina decenta, in care probabil mai investesti cateva sute de Euro ca sa o aduci pe linia de plutire si ca sa poti ajunge in siguranta la Costinesti, de exemplu...

7. Volkswagen Golf 3

Masini ieftineVolkswagen Golf 3 este si in ziua de azi o masina populara. Si-a dovedit fiabilitatea de-a lungul vremii, iar cei care au avut grija de ele cat de cat se bucura si azi de confortul lor, desi au trecut 20 de ani. Un Golf Mk3 ajunge si la 2500 de Euro daca este in stare buna. Insa la banii topului nostru, de sub 1000 de Euro, ai sansa sa gasesti multe masini, dar dintre care trebuie sa alegi cu mare grija, ca nu cumva sa achizitionezi vreo cazatura care sa te lase in drum.

6. Dacia Solenza

Masini ieftineDaca vrei un an mai recent de fabricatie, poti apela la masinile romanesti. Nu o sa-ti spunem ca poti achizitiona o Dacie 1410 fabricata in 2003, ci poti cumpara chiar precursorul Loganului, Dacia Solenza. Aceasta are sub capota un motor Renault de 1.4 litri, dar prezinta un mare dezavantaj: dupa culoare, pare a fi facut activitati de TAXI. Si elementele de 'tuning' ne ridica semne de intrebare asupra grijii purtate de proprietar. Cert este ca Dacia are un regim special: piese ieftine, usor de intretinut, incapatoare si buna pentru orice suprafata de drum. Iar la vreo 600 de Euro, este chiar pomana... Mai bagi 400 si o faci ca noua! - vorba vanzatorului...

5. Ford Mondeo

Masini ieftineDoritorii de spatiu si confort isi pot cumpara un Ford Mondeo. Prima generatie a acestui model, fabricata in anii '90, este singura ce are un pret care coboara la sub 1000 de Euro. Si pentru acesti bani, poti cumpara, de exemplu masina break din imagine, care este buna la orice. Chiar daca poza pare facuta intr-un parc auto, la 4300 de lei nu prea ai ce sa-ti cumperi in care sa intre un frigider sau sa bagi toata familia ca sa plecati la munte. Masinile Ford sunt in general fiabile, mai ales cele cu motoare pe benzina, aspirate, care sunt mai simple si nu prea are ce sa se strice la ele.

4. Opel Corsa

Masini ieftineOpel Corsa B, fabricat intre 1993 si 2000, este un alt subcompact ce poate fi cumparat in ziua de azi, inscris in Romania, cu mai putin de 1000 de Euro. Evident, la acesti bani, nu vei lua o masina fabricata in 2000 plina de dotari, cu aer conditionat si intr-o stare perfecta. Dar la vreo 600 de Euro cumperi masina din imagine, care este functionala si are doar defecte estetice. Sau cel putin, asa spune vanzatorul. Dar, la fel ca oricare alta masina cumparata la mana a doua, inspectarea starii inainte de a da banul este cruciala. Si mai important este ca la acesti bani sa nu ai asteptari prea mari, dar sa te astepti la cheltuieli in plus cu punerea la punct.

3. Daewoo Cielo

Masini ieftineDaewoo Cielo este poate cea mai fiabila masina fabricata pe teritoriul tarii noastre. Masini fabricate in 1996 circula si acum fara probleme ca si in prima zi. Un Cielo este dotat de cele mai multe ori cu 4 geamuri electrice si aer conditionat, iar acest lucru e important. Mai precis, daca vrei sa te bucuri de aceste dotari de confort la bani putini, trebuie sa-ti cumperi un Cielo. Gasesti masini cu preturi cuprinse intre 600 si 1000 de Euro, cele mai rasarite si ingrijite costand 1500 de Euro. Din pacate, nu ai airbaguri, piele sau vreun motor diesel, unicul propulsor fiind cel de 1.5 litri care este cam gurmand...

2. Daewoo Matiz

Masini ieftineTot un Daewoo este si masina de pe locul secund. Este de altfel si alegerea noastra cand vine vorba de masini ieftine. Si asta pentru ca iti poti cumpara un Matiz din 2003 sau 2004 la un pret de sub 1000 de Euro. Si masina vine cu aer conditionat, geamuri electrice si chiar sistem audio original. Iar motorul de 800cmc pe benzina este unul bun si deloc lenes. Cert este ca noi ti-am recomanda pentru prima ta masina, in caz ca nu esti vreun bogatas care isi cumpara ce-i doreste inima, un Matiz. Este mai incapator decat crezi, este fiabil si destul de rapid pentru clasa in care este. Cat despre piese, acestea sunt ieftine si se gasesc peste tot.

1. BMW E36 318i

Masini ieftineAm pus pe primul loc o masina adevarata. E vorba de BMW Seria 3, generatia E36. Este poate "cea mai scumpa masina ieftina" pe care o poti cumpara la banii astia. Daca te chinui, poti achizitiona chiar si un exemplar dotat cu aer conditionat, insa mai greu asa ceva... Dar te poti bucura de un BMW veritabil cu tractiune pe puntea spate, dotat cu motor 1.6, 1.8 sau chiar 2.0 pe benzina. Cam astea sunt motorizarile disponibile la masinile care costa intre 700 si 1000 de Euro la noi in Romania, inscrise in circulatie. Intr-un Seria 3 ai spatiu, confort si cateva dotari pe care nu le regasesti la masinile de mai sus. Piesele se gasesc usor atat noi cat si la mana a doua, iar aceasta generatie de BMW numita E36 se pare ca a fost extrem de fiabila. Trebuie doar sa fii atent atunci cand cumperi sa nu dai banii pe o masina alergata si chinuita. Iar problema cea mai mare este sa te pregatesti de a fi catalogat intr-un anumit fel atunci cand conduci Pisicuta, pentru ca generatia E36 nu se bucura de o imagine tocmai buna...

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Masini ieftine
mai multe