Vesti bune de la Opel: compania germana incepe sa faca profit dupa o lunga perioada de pierderi

Vesti bune de la Opel: compania germana incepe sa faca profit dupa o lunga perioada de pierderi
  • Mokka si Astra, modelele care sunt cele mai vandute
  • Cea mai mica pierdere din 2011, incoace
  • La sfarsitul anului se anunta primul profit din ultimii 5 ani
Distribuie pe Facebook

Chiar daca este una din cele mai populare marci auto din Romania, compania Opel a avut o perioada destul de grea in ultimii ani. Nu degeaba s-a retras si marca Chevrolet de pe piata Europeana, ci ca sa-i faca loc surorii de grup. Acum, in sfarsit, Opel anunta rezultate financiare pozitive.

Opel este un nume plin de istorie si extrem de bine vandut in randurile romanilor. Din pacate, din pricina unui management prost, vanzarile nu au fost cele mai bune in ultimii 5 ani si in fiecare an s-au inregistrat pierderi uriase. Din fericire, General Motors a avut grija de Opel si mereu i-a acoperit pierderile. Care, din fericire, in primele 3 luni ale lui 2016, sunt de 'numai' 5.3 milioane de Euro. Adica cea mai buna pierdere din 2011 incoace, conform datelor oficiale...

Se pare ca ambele branduri europene, Opel si Vauxhall, au inceput anul curent cu dreptul. Chiar daca momentan sunt pe minus, CEO-ul marcii Opel, Karl-Thomas Neumann, a spus ca se apropie de targetul de a ajunge pe zero. Si poate, spre sfarsitul anului, cu putin noroc, vor avea chiar si profit. Poate destul incat cineva sa-si cumpere o inghetata, cine stie?

Noile modele pe care le vinde Opel, SUV-ul compact Mokka si noua generatie de Astra, masina care a castigat Masina Europeana a Anului 2016, sunt modelele care au readus marca Opel in vizorul clientilor. Cele doua modele au in prezent o cota de piata zdravana de 6.9% si sunt in crestere. In plus, noul Astra a inceput sa se vanda foarte bine si din cauza scandalului Dieselgate, in urma caruia o parte din clienti au renuntat la Golf pentru a achizitiona Astra.

Dincolo de ocean insa lucrurile merg excelent. General Motors a anuntat recent ca in primele luni ale anului compania a inregistrat un profit de peste 2 miliarde de dolari. De unde si puterea financiara pentru a sustine esecurile Opel si Vauxhall in Europa. Speram doar ca piata de aici isi va reveni si ca aceasta marca iubita de multi va intra iar pe fagasul meritat.

Distribuie pe Facebook
mai multe