Volkswagen depaseste Toyota si devine cel mai mare constructor auto din lume

Volkswagen depaseste Toyota si devine cel mai mare constructor auto din lume
  • Volkswagen a vandut in perioada ianuarie - iunie 2015 aproximativ 5.04 milioane de masini
  • Toyota s-a clasat pe locul doi, cu 5.02 milioane de unitati comercializate la nivelul global
  • Ultima treapta a podiumului le revine americanilor de la GM, cu 4.86 milioane de exemplare livrate
Distribuie pe Facebook

Jumatatea anului curent aduce schimbari importante la nivelul industriei constructoare de masini, Volkswagen devenind cel mai mare producator auto multumita celor 5.04 milioane de exemplare vandute la nivel global in perioada ianuarie - iunie 2015.

Cand doi se cearta, al treilea castiga, spune un vechi proverb care pare sa se aplice de minune si in cazul de fata. In timp ce intreaga planeta urmarea cu mare interes duelul pentru suprematie dus intre Toyota si General Motors, Volkswagen a tacut, a facut si a ajuns acum cel mai mare constructor de masini din aceasta lume.

Producatorul auto german a reusit sa comercializeze in primele sase luni ale anului undeva in jurul a 5.04 milioane de unitati, in ciuda scaderii livrarilor cu aproximativ 0.5 procente comparativ cu perioada ianuarie - iunie 2014. Lansarea noilor VW Passat si Porsche Macan a ajutat compania din Wolfsburg sa castige mai mult de sase procente in Europa de Vest, contracarand astfel cele 3.9 procente pierdute in China.

In ceea ce priveste piata din SUA, Volkswagen a inregistrat o cerere mai mare cu 2.4 procente, pe cand cresterea taxelor din Japonia le-a adus nemtilor o "gaura" de 17 procente. Nici Toyota nu s-a descurcat prea bine in tara natala, care a pierdut 8.2 procente cu modelele proprii si cele Lexus, respectiv 13 procente la Daihatsu. In schimb, America le-a adus niponilor un plus de 5.6 procente, multumita modelelor Toyota RAV4 si Lexus NX.

La toate acestea adaugam si castigurile de 10, respectiv 5.7 procente de pe pietele din China, respectiv Europa, iar finalul ne aduce un total de aproximativ 5.02 milioane de livrari in primele sase luni ale anului. Suficient pentru ca producatorul auto din Tara Soarelui Rasare sa-si adjudece locul doi si sa ramana in cursa pentru titlul de cel mai mare constructor de masini din aceasta lume.

Nu acelasi lucru se poate spune si despre General Motors, compania americana adunand in perioada ianuarie - iunie 2015 numai 4.8 de milioane de cereri pentru modelele sale - o reducere a vanzarilor 1.2 procente.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 30 Iulie 2015