Volkswagen-ul Golf surclaseaza din nou Renault-ul Clio si Dacia Sandero in topul preferintelor europenilor

Volkswagen-ul Golf surclaseaza din nou Renault-ul Clio si Dacia Sandero in topul preferintelor europenilor
  • Volkswagen-ul Golf este cea mai populara masina in Europa
  • Locul doi este ocupat de Renault-ul Clio
  • Dacia Sandero se claseaza doar pe locul 16 in acest top
Distribuie pe Facebook

Potrivit unei analize realizate de Jato Dynamics, Volkswagen-ul Golf este cel mai bine vandut model in principalele 5 piete auto din Europa in primele 6 luni ale anului.

In ciuda faptului ca se lupta inca cu probabil cel mai dur scandal al lor, constructorul auto Volkswagen pare ca se descurca bine la capitolul vanzari.

In urma unui studiu realizat de Jato Dynamics, un furnizor important de date statistice auto, a rezultat ca Golf-ul continua sa fie cel mai popular model in pietele majore din Europa in primele luni sase luni ale anului 2016.

Datele au aratat ca nemtii au vandut 198.125 de exemplare in Germania, Marea Britanie, Franta, Italia si Spania, reprezentand 72% din vanzarile totale de pe Batranul Continent.

Pe locul doi vine modelul Clio al francezilor de la Renault care s-a comercializat in 130.371 de unitati in pietele amintite. Modelul a surclasat Ford-ul Fiesta care s-a vandut cu 400 de exemplare mai putin si Volkswagen-ul Polo cu 1.400 de unitati.

Nemtii de la Opel au reusit si ei sa treaca de pragul de 100.000 de exemplare, dupa ce au vandut 117.000 unitati al modelului Corsa.

Francezii de la Peugeot intra si ei in top cu modelul 208 dupa ce au reusit sa vanda 108.000 de unitati in pietele majore din Europa. La o distanta de 7.000 de exemplare se afla cei de la Fiat cu modelul Panda dupa ce au comercializat 101.000 de unitati.

Dacia Sandero ocupa doar locul 16 in acest top, dupa ce a vandut doar 74.264 de unitati, 26.942 dintre acestea fiind comercializate in Franta.

Nemtii de la Volkswagen stau foarte bine si la nivel mondial reusind sa vanda mai multe autovehicule si camioane usoare decat orice alt producator auto in primele 6 luni ale anului.

Un centru de cercetare german a estimat ca producatorul din Wolfsburg a trecut pentru prima data de pragul psihologic de 5 milioane de unitati, reusind sa vanda 5.04 milioane pana la sfarsitul lunii iunie. Pietele in care Volkswagen a execelat au fost Europa occidentala si desigur, China.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Vanzari / Economie DATA PUBLICĂRII: 27 Iulie 2016