Batalia M-urilor: BMW Seria 1 M Coupe versus BMW M3

Batalia M-urilor: BMW Seria 1 M Coupe versus BMW M3
Este adevarat, micul BMW Seria 1 M Coupe readuce la viata spiritul legendarului M3 E30, insa actualul M3 este un succesor direct al acelui grozav model. Drept urmare, o comparatie directa a celor doua capodopere ale ingineriei bavareze nu poate fi altfel decat binevenita.
Distribuie pe Facebook

Pe de-o parte, noul BMW Seria 1 M Coupe ascunde sub capota un propulsor twin-turbo, de 3.0 litri, ce dezvolta nu mai putin de 335 cai putere si 450 Nm. Combina asta cu o greutate de doar 1.525 kilograme, un sistem de tractiune spate si o cutie manuala in sase trepte, iar placerea de a conduce este garantata din plin. In plus, micul coupe bavarez accelereaza de la 0 la 96 km/h in doar 4.7 secunde!

Pe de alta parte, celebrul BMW M3 E92 este animat de un motor aspirat in opt cilindri, de 4.0 litri, ce livreaza celui aflat la volan undeva in jurul a 414 CP si 400 Nm. Intreaga putere este transmisa rotilor spate prin intermediul unei cutii cu dublu ambreiaj si sapte trepte, impresionantul model bavarez de performanta venind insa la pachet cu o greutate de aproximativ 1.680 kilograme. Ca performante, ultima generatie a coupe-ului BMW M3 se lauda cu o acceleratie de la 0 la 96 km/h in numai 4.5 secunde.

Dar indeajuns cu detaliile. Batalia M-urilor este pe cale sa inceapa. Mai ramane o singura intrebare: Tu ce preferi, noul BMW Seria 1 M Coupe sau deja-celebrul BMW M3?

Important de specificat: Datele tehnice corespund modelelor vandute in Statele Unite ale Americii.

Batalia M-urilor: BMW Seria 1 M Coupe versus BMW M3

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 16 Iunie 2011