Chevrolet Camaro ZL1 versus Shelby GT500

Chevrolet Camaro ZL1 versus Shelby GT500
Numerele nu mint. Totusi, in cele mai multe dintre situatii, ele nu reusesc sa spuna intreaga poveste a unui produs. In cazul de fata insa, totul pare sa se rezume la cifre. Cifre aflate in stransa legatura cu performanta, cifre asociate cu ceea ce se ascunde sub capota, cifre ce acompaniaza pretul de achizitie, iar lista poate continua la nesfarsit. Fiindca atunci cand vine vorba de un versus intre cele mai impresionante mulsce-car-uri ale probabil intregii umanitati, totul se rezuma la cifre.
Distribuie pe Facebook

Performante:

Lansate recent, nu cu mult timp in urma, ultimele generatii ale modelelelor Chevrolet Camaro ZL1 si Shelby GT500 promit sa impinga segmentul muscle-car-urilor catre un cu totul al nivel, intr-o cu totul alta lume decat cea cu eram obisnuiti pana acum. Si totul se intampla din "pricina" urmatorului fapt: ambele automobile construite peste Ocean se bucura acum de mai multa putere ca niciodata care, injectata intr-un tren de rulare semnificativ imbunatatit, livreaza un set de performante mai impresionant decat te-ai fi putut gandi vreodata.

Chevrolet Camaro ZL1 versus Shelby GT500 Chevrolet Camaro ZL1 versus Shelby GT500

Scurt pe doi, lucrurile stau in felul urmator: Atat noul Chevrolet Camaro ZL1, cat si ultimul Shelby GT500 ascund sub capota cate un propulsor supraalimentat, dotat cu opt cilindri in V si capacitate astronomica. Pentru inceput, avem automobilul celor de la General Motors, care vine la pachet impreuna cu un V8 supercharged de 6.2 litri, capabil sa puna la dispozitia celui aflat la volan undeva in jurul a 580 cai putere si 753 Newton-Metri. Se adauga o transmisie manuala cu sase rapoarte si un sistem launch control, iar rezultatul final este absolut fantastic: acceleratie de la 0 la 96 km/h in aproximativ 3.9 secunde, sfert de mila parcurs in 11.96 secunde si, nu in ultimul rand, viteza maxima de 296 km/h. Suna bine, nu-i asa?

Chevrolet Camaro ZL1 versus Shelby GT500

Asta pentru ca inca nu ai aflat ce poate cea mai noua creatie a rivalilor de la Ford. Sa o luam insa cu inceputul si sa mentionam ca noul Shelby GT500 se lauda cu serviciile celei mai puternice unitati V8 din lume. O unitate supraalimentata, V8 de 5.8 litri, construita integral din aluminiu, ce produce nici mai mult, nici mai putin de 662 cai putere si 855 Newton-Metri. Si in cazul de fata meniul este completat de o transmisie manuala cu sase rapoarte, plus un sistem launch control - de aceasta data, avem un sistem launch control ceva mai avansat, care permite setarea numarului de turatii de la care sa demarezi, fisa cu performante indicand astfel un 0 - 96 km/h in 3.5 secunde, un 0 - 402 metri in 11.6 secunde si, in cele din urma, un "pot mai mult de 320 km/h".

Chevrolet Camaro ZL1 versus Shelby GT500

Dar ca un muscle car este rapid in linie dreapta nu ar trebui sa mai mire pe nimeni. Totusi, atat noul Chevrolet Camaro ZL1, cat si ultimul Shelby GT500 au depasit toate asteptarile. De exemplu, echipate cu peste 570 cai putere si demne de un 0 - 96 km/h in mai putin de patru secunde, ambele automobile ofera performante caracteristice unui supercar. Si totul la un pret de doua - trei ori mai mic.

Chevrolet Camaro ZL1 versus Shelby GT500 Chevrolet Camaro ZL1 versus Shelby GT500

Iar daca tot am ajuns la aceasta discutie, merita mentionat si ca noul Chevrolet Camaro ZL1 reuseste sa parcurga un tur de pista la Nurburgring intr-un timp de numai sapte minute si 41 secunde. Altfel spus, muscle car-ul american este la fel de rapid precum un Lamborghini Murcielago LP640, un Lamborghini Gallardo LP570-4 SuperLeggera, un Mercedes SLS AMG, un Mercedes SLR McLaren, un Porsche 911 GT3 ori chiar un Porsche 911 Turbo S.

Chevrolet Camaro ZL1 versus Shelby GT500

Referitor la ultimul GT500, nu avem inca nici o informatie cu privire la acest subiect. Totusi, suspensia complet ajustabila, diferentialul cu alunecare limitata si sistemul de franare de inalta performanta marca Brembo vor face din cea mai noua creatie Shelby o adevarata arma impotriva circuitului. Fie el de la Nurburgring sau din alta parte. Iar ca dovada a acestei afirmatii stau fortele de pana la 1.0 G pe care le poate suporta muscle-car-ul american.

Chevrolet Camaro ZL1 versus Shelby GT500

Design:

In ceea ce priveste designul exterior, cele doua automobile nu au nevoie de prea multe introduceri ori prea mari prezentari. Nu de alta, dar atat noul Chevrolet Camaro ZL1, cat si ultimul Shelby GT500 se diferentiaza cu usurinta de versiunile lor standard. Acest lucru se datoreaza unor noi detalii stilistice, aparute in peisaj din nevoia unui coeficient aerodinamic cat mai redus.

Chevrolet Camaro ZL1 versus Shelby GT500

Luate individual, avem pentru inceput modelul celor de la General Motors, care iese in evidenta in special prin partea frontala complet restilizata, echipata acum cu prize de aer pentru capota motorului, plus spoiler cu splitter inclus. De asemenea, numeroase modificari au fost operate si la nivelul partii spate, lista cu picanterii cuprinzand elemente precum difuzor de aer pentru spoiler, respectiv eleron pentru portbagaj. In cele din urma, pachetul stilistic este completat de jantele forjate pe 20 inci, oferite alaturi de pneuri de inalta performanta.

Chevrolet Camaro ZL1 versus Shelby GT500 Chevrolet Camaro ZL1 versus Shelby GT500

Referitor la creatia celor de la Ford, avem de-a face cu un nou si impunator body kit, ce se remarca inca de la prima aparitie datorita unor guri de aer uriase, prezente la nivelul partii frontale. De asemenea, tot la nivelul partii frontale observam si aparitia unui splitter agresiv, pachetul stilistic fiind completat in cele din urma de capota 'ventilata' a motorului, pragurile laterale restilizate, difuzorul spate si eleronul pentru portbagaj.

Chevrolet Camaro ZL1 versus Shelby GT500 Chevrolet Camaro ZL1 versus Shelby GT500

Pe scurt, ambele muscle-car-uri sunt caracterizate de un aspect stilistic puternic, in ton cu ceea ce se ascunde sub capota. Iar aceasta afirmatie este valabila fie ca vorbim de exterior, fie ca facem referire la interior.

Chevrolet Camaro ZL1 versus Shelby GT500

Concluzia:

Chevrolet Camaro ZL1 ori Shelby GT500, parca nici nu mai conteaza. Ambii constructori au facut o treaba excelenta cu cele doua creatii si ofera extrem de multa masina pentru pretul pentru care il percep la schimb.

Si daca tot veni vorba de preturile de achizitie, avem doar 54.095 dolari pentru Chevrolet Camaro ZL1, respectiv numai 54.995 dolari pentru Shelby GT500. Drept urmare, se poate spune ca ambele automobile reprezinta un adevarat chilipir. Cu toate acestea, un singur model poate castiga acest versus. Iar acela este cel pe care il alegi chiar tu.

Asadar, acestea fiind spuse, care este favoritul tau? Noul Chevrolet Camaro ZL1 ori ultimul Shelby GT500?

Sondaj

Care este favoritul tau?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (33) Poze Galerie foto cu noul Chevrolet Camaro ZL1
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 19 Iunie 2012