Ford Focus RS vs Volkswagen Golf R: Ce alegi si de ce?

Ford Focus RS vs Volkswagen Golf R: Ce alegi si de ce?
2016 se anunta un an pe placul iubitorilor de hot-hatch-uri, oferta industriei auto fiind completata inclusiv cu o noua generatie a popularului Ford Focus RS. De aici si urmatoarea intrebare: care ar fi alegerea ta la 37.000 de euro? Modelul american sau Volkswagen-ul Golf R?
Distribuie pe Facebook

Ford Focus RS:

Ford Focus RS - Noi pozeFord Focus RS - Noi poze

Disponibil la vanzare pe piata din Romania in schimbul unei sume minime de 37.000 de euro, noul Ford Focus RS ofera aceeasi motorizare 2.3 turbo precum versiunea Mustang EcoBoost, cu mentiunea ca unitatea in patru cilindri a fost modificata pentru un total de 350 cai putere si 470 Newton-Metri.

Asemeni modelului anterior, cea de-a treia generatie a hot-hatch-ului american apeleaza la o transmisie manuala cu sase rapoarte pentru a livra rotilor aceste valori, principala diferenta fiind inlocuirea tractiunii fata cu un sistem AWD care "stie" inclusiv Torque Vectoring.

Ford Focus RS - Noi pozeFord Focus RS - Noi poze

Drept urmare, dupa cum am tot precizat si de-a lungul ultimei perioade de timp, acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in numai 4.7 secunde, colectionarii de cifre si numere avand de notat si o viteza maxima de 266 kilometri pe ora, respectiv un consum mediu de carburant de 7.7 litri la 100 km.

In ceea ce priveste partea, noul Ford Focus RS se diferenteaza de versiunea standard in special prin design-ul agresiv al spoilerelor fata si spate, insa nu vor trece neobservate nici pragurile laterale proeminente, eleronul urias destinat plafonului sau evacuarea dubla.

O pereche de jante cu dimensiuni de pana la 19 inch completeaza in cele din urma pachetul exterior, oferta estetica a celei de-a treia generatii a hot-hatch-ului american continuand cu volanul in trei spite, scaunele cu suport lateral marit si instrumentele de bord specifice care caracterizeaza meniul interior.

Volkswagen Golf R:

Volkswagen Golf R - Galerie FotoVolkswagen Golf R - Galerie Foto

Spre deosebire de rivalul sau direct, actualul Volkswagen Golf R este comercializat in doua arome diferite: avem mai intai versiunea manuala, care porneste de la 36.512 euro, iar apoi varianta DSG, pentru care trebuie sa platesti aproape 2.000 de euro in plus.

Astazi ne vom concentra pe primul dintre cele doua modele, care promite sa sprinteze de la 0 la 100 km/h in 5.1 secunde multumita in mare masura propulsorului turbo de doi litri, 300 CP si 380 Nm, care lucreaza alaturi tot de un sistem de tractiune integrala. Viteza maxima e limitata la 250 km/h, iar consumul e de 7.1 litri la 100 km.

Volkswagen Golf R - Galerie FotoVolkswagen Golf R - Galerie Foto

Ca si in cazul noului Ford Focus RS, atat suspensia, cat si sistemul de franare din dotarea celei de-a patra generatii a hot-hatch-ului german au fost modificate pentru a livra un maximum performanta indiferent ca vorbim de rularea pe strada sau circuit.

Situatia se repeta si la nivel vizual, actualul Volkswagen Golf R remarcandu-se printr-un plus vizibil de sportivitate comparativ cu versiunea standard, prizele supradimensionate din dotarea spoilerului fata sau difuzorul posterior echipat cu patru tobe de esapament reprezentand principalele atractii in cazul de fata.

Clientii au si de-aceasta data la dispozitie jante din aliaj cu dimensiuni de pana la 19 inch, echiparea interioara a celei de-a patra generatii a hot-hatch-ului german cuprinzand - deloc surprinzator - volan in trei spite, scaune cu suport lateral marit si instrumente de bord.

Ford Focus RS sau Volkswagen Golf R?

Ford Focus RS - Noi pozeVolkswagen Golf R - Galerie Foto

Asadar, acestea fiind spuse, care este preferatul tau? Ford-ul Focus RS pentru plusul de performanta si modul Drift sau Volkswagen-ul Golf R pentru pretul inferior si faptul ca ai la dispozitie, contra cost ce-i drept, o transmisie automata cu dublu ambreiaj?

Sondaj

Care este favoritul tau?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Volkswagen Golf R - Galerie Foto
mai multe
Publicat în categoria: Versus DATA PUBLICĂRII: 5 Februarie 2016