Dacia 1300 Break Coupe, by Narcis Mares - DE CE NU?

Dacia 1300 Break Coupe, by Narcis Mares - DE CE NU?
  • Este o alta caroserie Spoon Edition
  • Masina arata extrem de bine din orice unghi
  • Narcis Mares a mai facut multe caroserii de Dacii
Distribuie pe Facebook

Din pacate, Dacia a facut diverse caroserii ale modelului 1300, mult mai multe ca francezii cu al lor Renault 12, dar niciodata un break coupe. Iata insa ca exista, in cateva imagini virtuale realizate de Narcis Mares.

Va mai aduceti aminte de Dacia 1300 Spoon Edition a lui Narcis Mares? Acum el a mai realizat o caroserie, tot din acelasi proiect, dar de tip break-coupe, nu sport-coupe. Sau un fel de Shooting Brake romanesc, daca vreti asa... Insa rezultatul final arata demential si este o masina la care visam cu totii, chiar daca ea exista doar pe ecranele calculatoarelor noastre.

Dacia 1300 Spoon Edition

Da, am vrea cu tarie o Dacia 1300 coupe, cu doar doua locuri, dar cu suficient spatiu pentru bagaje. Arata senzational si ne trimite direct in anii '70, atunci cand au aparut primele Dacii break. Masina pare o combinatie intre Dacia Sport si modelul break, dar din orice unghi am privi acest design, nu pare sa aiba vreun defect, cel putin pe partea estetica...

Dacia 1300 Spoon Edition

Oare de ce nu au facut inginerii Dacia o asemenea caroserie? Au facut berlina, break, pick-up, coupe, hatchback si o sumedenie de alte caroserii utilitare, dar niciun break in doua usi. Explicatia ar fi ca, pe vremea lui Ceausescu, nimeni nu se gandea sa mearga cu o masina care are doar 2 locuri. Acum insa, multi si-ar dori asa ceva, dar nu au de unde... Nu e de mirare ca Dacia Sport se bucura azi de un succes enorm si preturile acestor masini pe care, candva, le aruncam la fier vechi, au explodat...

Dacia 1300 Spoon Edition

Din pacate, numai in aceste poze putem sa admiram Dacia 1300 Break-Coupe. Insa avem speranta ca, intr-o buna zi, un meserias va realiza aceasta caroserie si cei de la RAR o vor omologa. Daca nu sa se plimbe cu ea sambata seara si sa lase lumea cu gura cascata, macar pentru expozitii sau, de ce nu, pentru Muzeul Dacia care se va deschide curand la Mioveni.

Dacia 1300 Spoon Edition

Distribuie pe Facebook
mai multe