Inca un american beat mort a provocat un accident grav in Romania

Inca un american beat mort a provocat un accident grav in Romania
  • Soferul roman circula regulamentar
  • Americanul nu a lasat autoritatile sa-i ia alcoolemia
  • Nu e primul caz in care americanii produc accidente grave
Distribuie pe Facebook

Lucrurile cu Romania si americanii stau cam asa, mai ales cei care se bucura de imunitate: isi bat joc de romani dupa cum au ei chef si nu sunt trasi la raspundere. Punct. Va aduceti aminte de Teo Peter, ucis de un american care nici pana in ziua de azi nu a facut puscarie? Ceva asemanator, dar, din fericire cu urmari mai putin grave, a avut loc langa Brasov, zilele trecute.

Un pasionat de masini si styling, genul acela de om care face parte "dintr-o specie" pe cale de disparitie, care are grija de masina proprie ca de ochii din cap, circula regulamentar cu masina personala alaturi de prietena lui cand a fost lovit de un SUV care a intrat in ei de pe contrasens. Surpriza a fost ca la volanul acelui Mitsubishi Pajero era un sofer de culoare (nu ca ar conta, ca nu suntem rasisti!) ce face parte din fortele armate americane stationate in tara noastra.

Nu ni se pare corect ca distrusii astia de parlamentari romani au imunitate si pot face orice. Nu ni se pare corect nici ca reprezentantii misiunilor diplomatice au imunitate, cum a fost cazul americanului care a provocat accidentul in urma caruia a murit Teo Peter. Dar de unde pana unde soldatii americani, aflati in numar destul de mare in Romania, au imunitate? Pentru ca politia venita la fata locului nu i-a putut lua alcoolemia. Desi omul era spart de beat si conducea in zig-zag pana cand a intrat intr-o masina ghinionista. Oricum, era o chestiune de timp pana cand producea un accident... Dar de ce nu a intrat intr-un copac, ci a fost cat pe aci sa ia doua vieti cu el?

Accident american BrasovAccident american Brasov

In urma accidentului masinile au fost destul de avariate. Mercedesul lui Costin Paunescu, pasionatul care a participat la o multime de evenimente cu aceasta masina spectaculoasa, a fost distrus in partea din fata. Mai grav este ca pasagerii au avut de suferit contuzii grave, printre care si rupturi de coaste. In schimb, americanul obisnuit ca in Romania ajunge sa deschida gura ca sa vada lumea ca este de peste hotare, a inceput sa faca misto (spun martorii) si nu i-a lasat pe agentii de la rutiera sa-i ia alcoolemia.

Ce se intampla daca producea un accident mortal? Politistii stateau tot asa, cu mainile in san, de frica ambasadei americane? Intelegem ca suntem in NATO, ca trebuie sa pupam niste funduri americane, dar in clipa in care legea este incalcata trebuie sa spunem STOP. Iar cei responsabili sa fie trasi la raspundere. Draga americanule, poti sa bei cat doresti, dar nu trebuie sa te urci la volan. Pentru ca daca ai fi facut asta la tine in tara ai fi facut puscarie multe zile iar amenzile platite ti-ar fi ruinat viata! Dar, stai! Suntem in Romania si totul iti este permis, ca doar esti american...

Accident american BrasovAccident american Brasov

Foto: newsbv.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe