Cati CAI mai are astazi o masina sovietica din anii '70? VIDEO cu cel mai tare experiment de pe internet

Cati CAI mai are astazi o masina sovietica din anii '70? VIDEO cu cel mai tare experiment de pe internet
  • Cati CAI mai are astazi o masina sovietica din anii '70?
  • Raspunsul ni-l da un ZAZ 968 cu o vechime de patru decenii si jumatate
  • Automobilul in cauza a pierdut 8 CP (20% din puterea initiala)
Distribuie pe Facebook

In urma cu patru decenii si jumatate, la momentul parasirii liniei de productie, acest ZAZ 968 se "lauda" cu o putere maxima de 40 CP.

Cati CAI mai are astazi o masina sovietica din anii '70? Este intrebarea care a incoltit in mintea unui posesor de ZAZ 968 cu o vechime de patru decenii si jumatate.

Impreuna cu revista ungureasca Totalcar, eroul acestui material video a pornit in cautarea unui raspuns, situatie care presupunea - evident, folosirea unui dyno.

Masurat ca la carte, respectivul ZAZ 968 a scos la iveala o chestie extrem de interesanta: nu a pierdut decat opt cai putere din anul 1973 si pana in prezent.

O pierdere mica daca o luam ca atare, dupa cum sugeram si in randul anterior, dar totusi deloc neglijabila daca o luam procentual - exact 20% din valoarea initiala.

Revenind la acest ZAZ 968 cu o vechime de patru decenii si jumatate, trebuie precizat si ca masina sovietica din anii '70 a stat pe bara o buna perioada de timp.

Dupa ce a lasat-o in paragina 19 ani, proprietarul a inceput sa se gandeasca daca nu cumva i-ar putea acorda o noua sansa la viata, lucru care s-a si intamplat.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 17 Decembrie 2018