Ce Bugatti Chiron? Un Ford Focus "a prins" 703 km/h si este cea mai rapida masina de pe sosea

Ce Bugatti Chiron? Un Ford Focus "a prins" 703 km/h si este cea mai rapida masina de pe sosea
  • Prins cu 703 km/h
  • Conducea un Ford Focus de ultima generatie
  • Sfatuit sa recunoasca fapta si sa faca contestatie in instanta
Distribuie pe Facebook

Un italian se poate lauda acum ca detine cea mai rapida masina de pe sosea, un Ford Focus de ultima generatie. Asta dupa ce a fost surprins de radar cu o viteza mai mult decat impresionanta: 703 km/h.

In urma cu un an, francezii de la Bugatti au reusit cu modelul Chiron ceva ce toata lumea stia ca sunt in stare: sa doboare recordul mondial de viteza pentru o masina de serie. Cu o versiune speciala a super masinii, producatorul din Molsheim a atins 490 km/h.

Ford Focus

Cea mai mare viteza atinsa, pe uscat, de un vehicul cu motor cu piston este insa mult mai mare, mai exact 707 km/h. Un italian s-a apropiat acum de aceasta valoare si nu conducea cine stie ce masina, ci se afla la volanul unui Ford Focus de ultima generatie.

Omul nostru a fost surprins pe o autostrada din Italia in timp ce circula cu nu mai putin de 703 km/h. Desigur, este vorba despre o greseala, o problema de software a camerei radar respective.

Ford Focus

Chiar si asa, politistii care centralizeaza datele camerelor nu au fost atenti si i-au trimis omului o amenda de 850 euro si 10 puncte de penalizare, fiind surprins cu aceasta viteza ametitoare intr-o zona in care limita este de 70 km/h.

Ford Focus

Autoritatile cer acum investigatii suplimentare insa este ciudat ca, potrivit unui purtator de cuvant, soferul a fost sfatuit sa recunoasca fapta, mai exact ca a atins 703 km/h cu un Focus, si sa ceara compensatii in instanta.

Ford Focus

Tehnologia camerelor radar a mai dat chix si in urma cu doi ani, de aceasta data in Belgia. Atunci, un sofer care conducea un Opel Astra a fost surprins cu viteza de 696 km/h intr-o zona de 50 km/h.

Ford Focus

Amenda, in cazul lui, a fost mult mai mare: 6597 de euro. Belgianul a contestat amenda si urma investigatiilor a reiesit ca de fapt acesta circula cu circa 60 km/h, motiv pentru care tot a luat amenda. Mai mica, desigur.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Ford Focus
mai multe