Halucinant! Toti catadioptri montati pe parapetii de pe TRANSALPINA au fost furati in 12 ORE

Halucinant! Toti catadioptri montati pe parapetii de pe TRANSALPINA au fost furati in 12 ORE
  • Autoritatile au instalat parapet metalic "tip greu" pe Transalpina
  • Cineva a furat toti catadioptri in 12 ore
  • A fost depusa o plangere penala la politie pentru furt
Distribuie pe Facebook

Cineva a furat in 12 ore toti catadioptri de pe parapetul montat pe DN67C, cunoscut si sub numele de Transalpina. Aceste elemente ajuta la cresterea vizibilitatii parapetilor pe timpul noptii si in conditii de ceata.

Transalpina este unul dintre cele mai frumoase drumuri din Romania dar in acelasi timp si unul dintre cele mai periculoase. Cea mai inalta sosea de la noi din tara are punctul cel mai inalt in Pasul Urdele, la 2.145 de metri altitudine si leaga orasele Novaci din judetul Gorj si Sebes din judetul Alba.

Autoritatile au inceput reabilitarea drumului DN66/E79 la inceputul acestei saptamani, cand au instalat noi indicatoare verticale si parapet metalic "tip greu" pe Transalpina. Acesta previne sau ingreuneaza iesirea in decor in cazul in care conducatorul auto pierde controlul volanului. Asadar, vorbim de un element de infrastructura vital pentru un drum periculos, plin de viraje stranse si coborari abrupte.

Catadioptri Transalpina

Pana aici totul normal. Partea halucinanta de-abia acum urmeaza pentru ca pe timpul noptii, toti catadioptri montati pe acest parapet au fost furati. "12 ore, atat au rezistat catadioptri montati pe parapet," asa suna postarea Sectiei Drumuri Nationale Targu Jiu.

Acesti catadioptri, sau ochi de pisica in limbaj popular, ajuta la cresterea vizibilitatii parapetilor pe timpul noptii si in conditii de ceata. Dar cuiva nu-i pasa de acest aspect, daca tot vin sarbatorile de iarna, oamenii nostri (pentru ca o singura persoana este greu de crezut ca ar fi putut fura atatia catadioptri) s-or fi gandit ca nu mai are rost sa dea bani pe luminite de Craciun.

Catadioptri Transalpina

Sectia de Drumuri Nationale Targu Jiu a depus plangere penala la politie pentru furt, insa gasirea faptasilor ar putea fi imposibila. Cat despre motiv...in majoritatea cazurilor se presupune ca elementele furate ajung sa fie utilizate pentru reparatii in gospodariile celor care le sustrag.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 14 Noiembrie 2018