In plina pandemie de coronavirus, Romania face autostrazi. Au inceput OFICIAL lucrarile la Sibiu-Pitesti

In plina pandemie de coronavirus, Romania face autostrazi. Au inceput OFICIAL lucrarile la Sibiu-Pitesti
  • MT anunta inceperea oficiala a lucrarilor
  • Autostrada Sibiu-Pitesti va avea 122 de kilometri
  • Acolo unde va fi posibil, viteza maxima va fi de 140 km/h
Distribuie pe Facebook

Au inceput, oficial, lucrarile la una dintre cele mai asteptate autostrazi din Romania, cea care va lega Sibiul de Pitesti. Soseaua de mare viteza a fost impartita in cinci tronsoane.

Romania are, fara indoiala, nevoie de cati mai multi kilometri de autostrada. Trecand peste faptul ca un drum de la Bucuresti la Oradea dureaza peste 7 ore, in cel mai bun caz, marile companii care activeaza in tara noastra au cerut tuturor guvernelor care s-au perindat pe la putere autostrazi pentru a-si putea livra mai usor produsele.

Spre exemplu, o autostrada care sa lege Pitestiul de Sibiu - si astfel sa eviti Valea Oltului - ar fi vitala pentru Dacia care ar putea sa-si exporte mult mai usor masinile produse la Mioveni.

In plina pandemie de coronavirus, Ministrul Transporturilor a anuntat oficial startul lucrarilor la aceasta sosea de mare viteza. La final, autostrada va avea o lungime de 122 de kilometri iar traseul a fost impartit in 5 loturi: Sibiu - Boita, Boita - Cornetu, Cornetu - Tigveni, Tigveni - Curtea de Arges si Curtea de Arges - Pitesti.

Autoritatile au semnat oficial ordinut de incepere al lucrarilor pentru lotul 1, care are o lungime totala de 13 kilometri. Lucrarile la acest tronson ar trebui finalizate in trei ani.

Pentru inceput, insa, se excaveaza pentru fundatia unui podet dintr-un total de 21 de astfel de structuri care vor permite trecerea animalelor mici dintr-o parte in alta a autostrazii.

"Putem spune cu certitudine ca au inceput lucrarile la Autostrada Sibiu-Pitesti. Mentinerea santierelor deschise si accelerarea proiectelor majore de infrastructura sunt primordiale in aceasta perioada," sustine Lucian Bode, Ministrul Transporturilor.

Din cauza reliefului viteza maxima, pe aceasta autostrada, va fi de 120 km/h, insa acolo unde va fi posibil soferii vor putea circula si cu maxim 140 de km/h.

Distribuie pe Facebook
mai multe