Masina de care lumea a uitat ca mai exista. Compania producatoare anunta sfarsitul productiei

Masina de care lumea a uitat ca mai exista. Compania producatoare anunta sfarsitul productiei
  • SEAT anunta sfarsitul productiei actualului Alhambra
  • Decizia va fi urmata de Volkswagen cu Sharan
  • Cele doua masini nu mai apar deja in oferta locala
Distribuie pe Facebook

In perioada ianuarie - decembrie 2019, numarul unitatilor comercializate pe piata din Europa nu a depasit 23.840.

Lansata oficial in urma cu o decada, cea de-a doua generatie a celebrului SEAT Alhambra se apropie cu pasi repezi de sfarsitul carierei sale. O spune publicatia britanica Autocar, materialul pregatit de sursa respectiva mentionand inclusiv data la care linia de productie se va opri definitiv: chiar... zilele acestea.

Construita pe platforma lui Volkswagen Sharan, masina in cauza nu va avea parte de un urmas, deloc surprinzator daca tinem cont de numarul unitatilor comercializate pe piata din Europa in 2019.

Intr-o alta ordine de idei, numai 23.840 de exemplare Alhambra a reusit SEAT sa vanda pe Batranul Continent in perioada ianuarie - decembrie, o mica imbunatatire insa comparativ cu performanta de acum doi ani. Dar, in acelasi timp, foarte departe de cele putin peste 31.000 de bucati livrate in 2016 si chiar 2017.

De o soarta similara va avea parte si Volkswagen Sharan, cu mentiunea ca acesta va mai ramane totusi in productia de serie pana la sfarsitul anului curent, precizeaza publicatia britanica Autocar.

Pe piata din Romania, niciuna dintre cele doua masini nu mai poate fi momentan configurata, astfel ca doritorii vor trebui sa se reorienteze catre exemplarele deja rulate. Daca nu cumva, cu un noroc chior, vor gasi niste unitati nou-noute, care isi asteapta cu nerabdare proprietarii... undeva prin stocurile dealerilor locali.

SEAT Alhambra si Volkswagen SharanSEAT Alhambra.

SEAT Alhambra si Volkswagen SharanVolkswagen Sharan.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 27 Martie 2020