Mercedes renunta la aceasta masina la doar doi ani dupa ce a lansat-o

Mercedes renunta la aceasta masina la doar doi ani dupa ce a lansat-o
  • Mercedes planuieste sa renunte la modelul X-Class
  • Prima camioneta din istoria germanilor a debutat in 2017
  • Modelul este construit pe platforma lui Nissan Navara
Distribuie pe Facebook

Dupa ce a inregistrat pierderi de ordinul miliardelor de euro, compania germana se pregateste sa taie in carne vie.

Lansata pe piata in urma cu numai doi ani, prima camioneta din istoria Mercedes se apropie deja de finalul productiei. Construita pe aceeasi platforma cu Nissan Navara si Renault Alaskan, controversata Clasa X nu a reusit niciodata sa atinga numarul de clienti la care oficialii visau.

Nici nu este de mirare daca tinem cont de cum arata lista de preturi. In Germania, de exemplu, versiunea de baza a pick-up-ului cu stea in frunte porneste de la aproape 49.000 de euro, suma in schimbul careia clientii primesc o motorizare diesel in sase cilindri, de trei litri si 258 de cai putere.

Pentru varianta de top a gamei X-Class, Mercedes cere nici mai mult, nici mai putin de 58.683 de euro. Daca mai adaugam in meniu si cateva dotari optionale, ei bine... nota de plata a camionetei construite pe platforma lui Nissan Navara si Renault Alaskan ajunge sa sara de 70.000 de euro.

Un alt motiv pentru care productia pick-up-ului cu stea in frunte se va incheia la doar doi ani de la momentul primei aparitii in public este situatia financiara prin care compania germana trece. Aceasta a inregistrat in ultimele luni pierderi uriase, de ordinul miliardelor de euro.

Totodata, exista numeroase zvonuri care anunta ca Daimler nu va reinnoi parteneriatul cu alianta Renault-Nissan. In cazul in care astfel de informatii neoficiale se vor dovedi a fi adevarate, Mercedes va ramane oricum fara platforma pe care construieste camioneta X-Class.

Mercedes X-Class

Mercedes X-Class

Mercedes X-Class

Mercedes X-Class

Mercedes X-Class

Mercedes X-ClassMercedes X-Class

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (99) Poze Mercedes X-Class
mai multe