PERICOL DE MOARTE IN BUCURESTI: Podul Constanta este pe cale sa se prabuseasca!

PERICOL DE MOARTE IN BUCURESTI: Podul Constanta este pe cale sa se prabuseasca!
  • Podul este construit in 1938
  • Abia in anii '80 a fost reconsolidat
  • Stalpii centrali de sustinere se afla in stare avansata de degradare
Distribuie pe Facebook

ARCEN, Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate, trage un semnal de alarma pentru soferii si cetatenii capitalei: Podul Constanta, care este de fapt un pasaj, se afla intr-o avansata stare de degradare si se poate prabusi in orice moment. Cu toate astea, traficul rutier continua si mii de vieti sunt puse in pericol zilnic.

Asociatia ARCEN a publicat pe pagina de Facebook niste imagini mai mult decat graitoare realizate de Alberto Grosescu. In imagini se vede starea in care este podul Constanta, principala intrare in Bucuresti din zona de nord-vest a Romaniei. Pe aici intra in Bucuresti automobilele care vin din zona Ploiesti, Targoviste si inregistreaza unul din cele mai aglomerate traficuri din capitala.

Conform ARCEN, podul Constanta risca sa se prabuseasca. A fost construit in anul 1938, in doar 5 luni si nu a avut parte de reparatii decat la finalul anilor ‘80. Conform expertilor, starea actuala este mai mult decat ingrijoratoare. Dupa constructia Magistralei 4 de Metrou podul nu a avut parte de nicio expertiza sau reparatie. Pe bulevardul de dedesubt trec zilnic zeci de mii de oameni; sunt doua linii de tramvai, doua de troleibuz, o linie de autobuz si doua benzi de circulatie pe sens.

Podul Constanta

Asociatia sustine ca, pentru a evita o tragedie este necesara oprirea de urgenta a traficului, punerea in siguranta a traficului feroviar, demararea unei expertize tehnice si demararea unor lucrari de consolidare.

Podul Constanta este, de fapt, un pasaj feroviar, peste care trec doua linii de cale ferata. Trenurile, tramvaiele, autobuzele si metroul din subteran produc vibratii constante care au dus la crapaturi masive si la caderea tencuielii, dar si la subrezirea elementelor de sustinere. Cu toate astea, autoritatile nu iau masuri de niciun fel.

Podul Constanta

Din nefericire, asa cum ne-am obisnuit in Romania, este nevoie de o mare tragedie pentru ca ceva bun sa se intample. Asa cum ne-au demonstrat politicienii, inclusiv in cazul Colectiv, trebuie sa se piarda vieti omenesti pentru ca sa se ia niste masuri urgente. Sansele ca podul Constanta sa se prabuseasca fara victime sunt mici, daca ne gandim ca vibratiile puternice sunt ziua, cand traficul este aglomerat. Probabil vor urma cateva demisii, discursuri electorale, aruncarea vinei de la o institutie la alta, iar la final totul se uita.

Din fericire, exista acum oameni si organizatii care se preocupa sa traga semnale de alarma, astfel incat niciun primar general, primar de sector sau director CNAIR care incaseaza mii de Euro pe luna sa nu poata spune ca habar nu aveau.

Podul Constanta

Podul Constanta

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Podul Constanta
mai multe