Studiu: Kia produce cele mai calitative masini. Volvo si Fiat la coada plutonului

Studiu: Kia produce cele mai calitative masini. Volvo si Fiat la coada plutonului
  • J.D Power a publicat studiul "Initial Quality Study"
  • Potrivit acestuia, masinile Kia sunt cele mai calitative
  • La capatul celalalt avem Volvo, Jagur si Fiat
Distribuie pe Facebook

Americanii de la J.D Power au finalizat prestigiosul studiu "Initial Quality Study", care monitorizeaza si indexeaza problemele aparute la masinile noi, in primele 90 de zile de la achizitionare.

Probabil ai auzit de multe ori ca masinile germane sunt cele mai calitative, sau ca modelele Volvo sunt cele mai sigure. Ei bine, nu contestam aceste vorbe din popor, deoarece tind sa fie adevarate uneori, insa daca vrei un argument solid, atunci trebuie sa fii atent la ce au de spus diferite studii.

Unul dintre cele mai prestigioase este "Initial Quality Study", publicat anual de catre specialistii de la J.D Power. Acesta examineaza cele mai comune probleme aparute la 100 de masini noi, in primele 90 de zile de la achizionare, iar diferele brand-uri auto sunt mai apoi aranjate intr-un top.

Potrivit acestuia, in 2017, cele mai calitative masini le apartin sud-coreenilor de la Kia, cu doar 72 de probleme semnalate. Pe locurile imediat urmatoare se situeaza Genesis, Porsche, Ford, Ram sau BMW. Nemtii de la Volkswagen vin doar pe locul 11, in timp ce conationalii de la Mercedes se multumesc cu un loc 19.

Studiu J.D Power

La capatul celalalt al plutonului ii avem pe suedezii de la Volvo, britanicii de la Jaguar si pe italienii de la Fiat, ale caror modele iti vor scoate cei mai multi peri albi (163 de probleme la 100 de masini, mai exact).

Cei de la J.D Power indica sistemele de infotainment si cele de asistenta, precum cruise control-ul adaptiv sau functiile de evitare a accidentelor, ca fiind cele mai des intalnite probleme la masinile noi.

Acest studiu include 8 categorii diferite, iar in cadrul acestora, cel mai mult s-au evidentiat modele precum Kia Cadenza, Forte, Niro, Sorento sau Soul, BMW Seria 2, Chevrolet Silverado, Chrysler Pacifica, Ford Mustang, Porsche 911 sau Toyota Camry.

Specialistii americani precizeaza ca acesta este cel mai inalt nivel de calitate la care au ajuns vreodata masinile noi, si ca "Producatorii de automobile raspund la feedback-ul primit din partea clientilor si construiesc masini de cea mai buna calitate."

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 22 Iunie 2017