Toate masinile sub Euro 5 vor plati o taxa ca sa poata circula prin Bucuresti. Pana la 1900 lei pe an sau amenda de 2000 lei

Toate masinile sub Euro 5 vor plati o taxa ca sa poata circula prin Bucuresti. Pana la 1900 lei pe an sau amenda de 2000 lei
  • Toate masinile sub Euro 5 vor plati o taxa ca sa poata circula pe strazile Bucurestiului
  • Costul vinietei este de pana la 1900 lei pe an, in functie de norma de poluare
  • Soferii care nu se conformeaza vor fi amendati cu sume cuprinse intre 1500 la 2000 de lei
Distribuie pe Facebook

Gabriela Firea a modificat proiectul controversatei viniete pentru Bucuresti. De la inceputul anului viitor, toate masinile sub Euro 5 ar putea plati o taxa ca sa circule pe strazile Capitalei.

Anuntat in urma cu aproximativ doua luni, chiar la sfarsitul acestei veri, controversatul proiect Oxigen a primit zilele trecute cateva modificari extrem de importante. Potrivit publicatiei Hotnews, toate masinile sub Euro 5 - indiferent de orasul unde sunt inmatriculate - vor trebui sa plateasca o taxa pentru a putea circula pe strazile din Bucuresti.

Costul respectivei viniete variaza intre 500 si 1900 lei pe an, in functie de norma de poluare. Important de mentionat, va exista inclusiv posibilitatea ca soferul sa achite birul cu pricina si pentru o perioada mai mica de timp.

Vinieta de acces Bucuresti

Soferii care nu au taxa platita vor fi sanctionati cu amenzi cuprinse intre 1500 la 2000 de lei, atat de politisti si politisti locali, cat si de "imputerniciti ai primarului general", orice ar insemna acest lucru. Asa cum era de asteptat, anumite masini sunt exceptate de la regula:

- cele electrice si hibrid;

- cele pe doua roti;

- cele special adaptate pentru persoanele cu dizabilitati;

- cele destinate transmisiunilor radio si tv

- autovehiculele apartinand poliției, pompierilor, jandarmeriei, politiei de frontiera, Agentiei Naționale de Administrare Fiscala, serviciului de ambulanta sau medicina legala, protectiei civile, Ministerului Apararii Nationale, unitatilor speciale ale Serviciului Roman de Informatii si ale Serviciului de Protectie si Paza, Servicului de Telecomunicatii Speciale, Servicului de Informatii Externe, Administratiei Nationale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justitiei, precum si autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public;

- servicile publice comunitare pentru situații de urgenta;

- Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania;

- servicile de ambulanta;

- Societatea Transport Bucuresti STB;

- cele utilizate la interventiile la caile de comunicatie si retelele edilitare;

- cele istorice, conform datelor inscrise in certificatul de inmatriculare sau in cartea de identitate a vehiculului;

- cele prevazute ca fiind exceptate prin acordurile si tratatele internationale la care Romania este parte.

Proiectul va fi discutat la urmatoarea sedinta de Consiliu General, programata pentru data de 24 octombrie. In cazul in care se aproba, vinieta pentru Bucuresti va deveni realitate de la inceputul anului viitor, din 1 ianuarie.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 21 Octombrie 2019