TOPUL celor mai proaste masini noi. PLUS: de cate ori s-au stricat in primele 90 de zile

TOPUL celor mai proaste masini noi. PLUS: de cate ori s-au stricat in primele 90 de zile
  • Masinile noi continua sa aiba probleme de fiabilitate
  • Aceasta este concluzia la care au ajuns specialistii J.D. Power
  • Studiul calitatii masoara probleme in primele 90 de zile
Distribuie pe Facebook

Masini noi, probleme putine? Nu si daca ne luam dupa cel mai recent studiu al calitatii initiale, realizat de J.D. Power.

Planuiesti sa iti schimbi automobilul in urmatoarea perioada de timp? Iei in calcul achizitia unei masini nou-noute, in speranta ca nu vei avea nicio problema pe parcurs?

Gresit, daca este sa ne luam dupa cel mai recent studiu al calitatii initiale, realizat de J.D. Power. O masuratoare a numarului de probleme inregistrat de 100 de vehicule in primele 90 de zile de utilizare, acesta nu este deloc incurajator.

Iata, fara nicio alta introducere ori prezentare, care sunt cele mai fiabile masini, dar si cele mai proaste masini nou-noute:

Studiul calitatii initiale 2019

Dupa cum se poate observa si in documentul de mai sus, sud-coreenii conduc detasat in topul celor mai fiabile marci. Companiile Genesis, Kia si Hyundai sunt urmatate de americanii de la Ford, Lincoln si Chevrolet.

Producatori precum Nissan, Dodge, Lexus, Toyota si Buick au reusit sa se claseze, la randul lor, sub media industriei, care este de 93 de probleme la 100 de vehicule in primele 90 de zile de utilizate.

La polul opus, masinile de la Jaguar, Land Rover si Mitsubishi se confrunta cu aproape de doua ori mai multe defecte comparativ cu liderii acestui clasament. Nu stau mai bine nici automobilele Mitsubishi, Alfa Romeo, Volvo sau Volkswagen.

Potrivit J.D. Power, media industriei este aceeasi ca anul trecut, astfel ca nu s-a inregistrat nicio imbunatatire la nivel de fiabilitate. La nivel particular, 13 companii au mai reusit sa dea lucrurile, insa 18 s-au descurcat si mai prost decat in 2018.

Exceptand analiza la nivel de marca, studiul calitatii initiale "premiaza" si cele mai fiabile modele auto. atat la general, cat si dupa segment:

Studiul calitatii initiale 2019

Studiul calitatii initiale 2019

Distribuie pe Facebook
mai multe