VIDEO: Un sofer a fost amenintat cu arma de Politie la Pitesti si prostimea il apara si il victimizeaza

VIDEO: Un sofer a fost amenintat cu arma de Politie la Pitesti si prostimea il apara si il victimizeaza
Nu trece nicio secunda in care sa nu vezi pe strada soferi nesimtiti, ignoranti, sau pur si simplu mitocani, ce sfideaza legile rutiere. Acelasi lucru se intampla si cu Politia Romana, pe care unii soferi o considera o institutie numai buna de calcat in picioare. Dar gata.
Distribuie pe Facebook

Daca e sa fim sinceri, Politia Romana si-a meritat pe deplin imaginea dobandita pana nu demult. Adica institutie plina de oameni corupti, pusi pe functii cu relatii, cu lucratori care au nevoie de 10 ani sa rezolve un caz de telefon furat si de agenti rutieri care stau la panda in loc sa salveze vieti. Nu putine au fost cazurile de politisti care ofereau permise de conducere cu spaga, de politisti prinsi in flagrant cu zeci de mii de Euro la saltea din spagi sau de angajati MAI care faceau abuz de functiile lor. Sunt sute de cazuri in care Politia Romana s-a facut de rusine si, pe buna dreptate, increderea oamenilor a scazut.

Ce nu realizeaza soferii din Romania insa, este ca aceste vremuri mentionate mai sus au cam apus. Acum este vremea agentilor de circulatie mai tineri, care au chef sa faca o schimbare in bine si care prefera sa stea departe de spagi. Sunt din ce in ce mai multi politisti care nu accepta ca institutia pentru care lucreaza sa fie calcata in picioare. Exact asa a facut si un echipaj de politie din Pitesti, filmat in timp ce incatusa un motociclist si il ameninta pe un sofer cu arma din dotare.

Sirul intamplarilor este urmatorul: motociclistul Iulian T de 25 de ani din Darmanesti, un teribilist cu mult testosteron in boase, a fost surprins trecand pe culoarea rosie a semaforului. Un echipaj a pornit in urmarire cu girofarul si sirena pornite, insa motociclistul vitezoman a continuat sa fuga si a mai trecut pe rosu in alte doua intersectii. Motocicilistul a virat pe strada Ana Ipatescu spre Calea Bucuresti, a abandonat motocicleta si a fugit spre un club, dar a fost prins de agenti si imobilizat.

Ati vazut voi vreodata un motocilist sau sofer care fuge de politie si trece pe rosu sa fie usa de biserica, onest si sa nu aiba nimic de ascuns? Noi nu. Motiv pentru care agentii au respectat regulamentul si, pana cand s-au lamurit de ce fugea motociclistul, acesta a fost considerat periculos si a fost incatusat. Totul normal si absolut corect pana acum.

De aici inainte, nivelul prostiei unor romani explodeaza. In timp ce agentii il incatusau pe fugar si voiau sa-l urce in autospeciala cum cere procedura, au aparut niste gura-casca. Inclusiv un sofer cu BMW alb care a inceput sa vorbeasca urat cu agentii, fara sa stie ce s-a intamplat inainte. De fapt, orice spectator care a inceput sa-i ia apararea motociclistului incatusat, victimizandu-l si cerandu-le agentilor sa-l lase in pace, ca e nevinovat, saracutul de el, da dovada de o mare cretinitate.

Insa soferul de BMW alb, Alexandru A. de 24 de ani din Stefanesti, a dat dovada de o prostie cum rar intalnesti. Crezandu-se bazat, s-a gandit sa-i intimideze pe politisti, injurandu-i. Dar nu si-a gasit agentul potrivit! Dupa ce organele i-au spus sa se deplaseze ca nu stie despre ce e vorba si pentru ca blocheaza traficul, BMW-istul tupeist a continuat sa-i injure. Moment in care, ca sa dea de inteles ca vremurile in care "urinai" pe Politia Romana au apus, agentul scoate pistolul din dotare, somandu-l pe sofer sa opreasca masina si sa coboare. In final, fara a se fi tras vreun foc de arma, atat motociclistul, cat si soferul au ajuns la sectie.

Daca motociclistul a scapat ieftin, cu doar o amenda de 350 de lei si lasat fara permis, soferul-zmeu de BMW si-a luat-o ceva mai rau. Si la propriu, si la figurat. Tanarul Alexandru de 24 de ani este fiul unui om de afaceri respectat. Om de afaceri care o fi specialist in business, dar, aparent, nu si in "parenting" daca ii dai pe mana copilului un Seria 5. Insa parintele a facut ceva pentru care noi ne coboram palaria si il respectam: la sectie, vanzand ca pustiul sau teribilist continua sa vorbeasca tampenii si sa dea vina pe politisti, i-a acordat un dos de palma acestuia, punandu-l la punct. Pustiul a primit o superba amenda de 35.000 de lei pentru ca i-a impiedicat pe agenti sa-si faca meseria. Amenda pe care, speram ca tatal i-o va lasa fiului sa o plateasca din munca proprie...

Ce credeti ca este mai grav din toata povestea asta? Ca inca sunt motociclisti teribilisti care trec pe rosu si pun in pericol circulatia publica? Ca sunt soferi care se cred mai presus de lege si vor sa o calce in picioare? Cel mai grav, dupa parerea noastra, este ca aceste intamplari duc la aparitia unor specimene care le iau apararea vinovatilor. Inclusiv domnisoara de o prostie rara, care nu stie sa spuna decat: Ce ai cu el? Mititelul, saracutul, nevinovatul motociclist care se ducea agale spre slujba de la Biserica cu 30 la ora...

Daca in mintea ta ai impresia ca motociclistul si soferul ar fi trebuit lasati in pace, esti mai mult decat prost. Daca ai impresia ca politistii au facut abuz, esti si mai prost.

Insa si noi credem ca agentii implicati nu au procedat corect. Ce amenda e aia 350 de lei? Motociclistul ar fi trebuit sa primeasca o amenda de 10.000 de lei si, cu siguranta, data viitoare s-ar fi gandit de doua ori inainte sa treaca pe rosu. Iar soferul bagacios ca un supozitor, daca nu viziteaza si el o puscarie, macar 29 de zile, nu am facut nicio treaba. Cu binele nu s-a invatat nimeni, niciodata.

Sursa: www.ziarulargesul.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe