Zilele cutiei cu dublu ambreiaj sunt numarate. Afirmatia care a luat prin surprindere lumea auto

Zilele cutiei cu dublu ambreiaj sunt numarate. Afirmatia care a luat prin surprindere lumea auto
  • Cutiile cu dublu ambreiaj au zilele numarate
  • Afirmatia ii apartine unui oficial al marcii BMW
  • De vina pentru aceasta situatie sunt automatele moderne
Distribuie pe Facebook

Faptul ca epoca transmisiei manuale se apropie de sfarsit nu mai reprezinta niciun secret pentru nimeni. Printr-o astfel de perioada trece insa si cutia cu dublu ambreiaj, este de parere un oficial al marcii BMW.

Producatorii de automobile sport si supersport au fost primii care au renuntat la serviciile clasicei transmisii manuale, exemplul lor fiind urmat ulterior inclusiv de marcile premium si chiar cele de volum.

Desi inca tanara, debutul ei pe un model de serie fiind consemnat abia la inceputul anilor 2000, cutia cu dublu ambreiaj are mai multe avantaje, precum cresterea performantelor sau scaderea consumului.

Cu toate acestea, vicepresedintele departamentului de vanzari si marketing al companiei BMW este de parere ca unitatea DCT - asemeni manualei pe care a inlocuit-o in numeroase cazuri, se apropie de finalul carierei.

Vinovata de respectiva situatie s-ar face automata traditionala, cu convertizor de cuplu, care a inregistrat progrese semnificative in ultima perioada de timp, potrivit interviului acordat de Peter Quintus.

"Este mai mult o chestiune de cat va mai exista unitatea DCT. Cat va mai rezista? Vedem automate cu noua si chiar zece trepte; se gaseste foarte multa tehnologie in automatele moderne".

Acelasi oficial al constructorului bavarez a mai lasat sa se inteleaga, de asemenea, ca exista o mare posibilitate ca noile generatii de BMW M3 si M4 sa renunte la clasica transmisia manuala.

In ceea ce priveste cutia cu dublu ambreiaj, exista anumite voci care sustin ca aceasta va disparea din oferta viitorului M5, locul ei urmand a fi luat... ei bine, de o automata traditionala in opt rapoarte.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Alte stiri auto DATA PUBLICĂRII: 25 Aprilie 2017