Iti mai aduci aminte cand Volkswagen a lansat un Golf cu motor W12 si tractiune spate?

Iti mai aduci aminte cand Volkswagen a lansat un Golf cu motor W12 si tractiune spate?
  • Iti mai aduci aminte cand Volkswagen a lansat un Golf cu motor W12 si tractiune spate?
  • Respectivul exemplar promitea o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 3.7 secunde
Distribuie pe Facebook

Respectivul exemplar promitea o acceleratie de la 0 la 100 km/h in doar 3.7 secunde.

Prezentat publicului larg in cursul anului 2003, vechiul Volkswagen Golf Mk5 a fost disponibil spre comercializare - la vanzare, in diferite versiuni si configuratii. Printre optiunile puse la dispozitia clientilor s-a numarat - ca de fiecare data, bineinteles, si o varianta de inalta performanta oferita sub denumirea de Golf GTI.

Modelul cu aproximativ 200 de cai putere pe puntea fata a reprezentat, de altfel, si baza spectaculosului concept Golf GTI W12 650, dezvaluit cu ocazia evenimentului Worthersee 2007.

VW Golf GTI 650

VW Golf GTI 650

Un adevarat magnet pentru priviri - atat ale fanilor vechiului Volkswagen Golf Mk5, cat si ale muritorilor de rand, respectivul proiect se remarca numaidecat multumita exteriorului dramatic stilizat. Al carui pachet culmineaza cu extensiile proeminente atasate aripilor laterale, vinovate de cresterea radicala a latimii.

Din peisajul numit Golf GTI W12 650 nu lipsesc, daca mai trebuia cumva mentionat, nici prizele supradimensionate de aer, evacuarea cvadrupla, interiorul pentru doar doua persoane.

Niciunul dintre aceste elemente estetice nu poate insa concura cu principalul punct de atractie al extremului concept construit pe baza vechiului Volkswagen Golf GTI Mk5. Discutam - evident, despre motorul W12 cu doua turbine si o capacitate de sase litri, imprumutat de sub capota luxosului Bentley Continental GT.

Ce este drept, spectaculosul Golf GTI W12 650 il serveste montat in locul banchetei, intr-o configuratie cu 650 de cai putere pe puntea spate si transmisie automata cu sase rapoarte.

Astfel, neobisnuitul Volkswagen Golf GTI Mk5 reuseste sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 3.7 secunde. Si, mult mai important decat atat, pana la o viteza maxima de peste 325 km/h, similar unor sportive pur-sange de generatie mai veche, dar si mai noua de la Ferrari, Lamborghini, McLaren si Porsche, printre altele.

VW Golf GTI 650

VW Golf GTI 650

VW Golf GTI 650

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze VW Golf GTI 650
mai multe