Adio trafic aglomerat in Bucuresti! Primaria a gasit solutia care ii salveaza pe soferii blocati in trafic

Adio trafic aglomerat in Bucuresti! Primaria a gasit solutia care ii salveaza pe soferii blocati in trafic
  • Acrostih
  • 59 de intersectii integrate in sistem
  • Aglomeratia a disparut total
Distribuie pe Facebook

Anul trecut pe vremea asta, Gabriela Firea inaugura BTMS (Bucharest Traffic Management System). Adica un centrul de control si monitorizare al traficului rutier care are ca unic scop fluidizarea traficului rutier. Si pentru ca acest sistem functioneaza ca uns si aglomeratia abia se mai simte, totul mergand ca un ceas elvetian, primaria Bucuresti anunta extinderea numarului de intersectii integrate in sistemul inteligent.

Nu cred sa existe vreun sofer din Bucuresti care sa nu fi simtit eficienta si succesul acestei institutii cu nume englezesc, BTMS (Bucharest Traffic Management System). Din clipa in care d-na Gabriela Firea a inaugurat acest sistem integrat in iulie 2017, traficul din Bucuresti pur si simplu s-a transformat intr-o placere. Nu mai exista blocaje, cozi la semafoare, intersectii cu ambuteiaje sau ore pierdute in trafic la orele de varf.

Centrul numara 215 intersectii integrate in sistem, dotate cu camere video si senzori, angajatii care lucreaza la BTMS putand observa de la distanta zonele blocate si in cateva secunde apasa niste butoane care schimba culorile semafoarelor din zona, astfel incat aglomeratia sa se descongestioneze. Mai pe romaneste, angajatii din acest centru, fiind angajati ai primariei, politisti de la rutiera si politisti locali, daca vad ca este coada la Unirii venind dinspre splai, dar dinspre Tineretului sunt putine masini, lasa semaforul verde mai mult pana dispare coada. Asa functioneaza exceptional acest sistem de 1 an, exact cum a fost descris de d-na Firea in momentul inaugurarii.

Si pentru ca cele 215 intersectii "inteligente" monitorizate de specialistii care ne fac viata mai usoara si traficul prin Bucuresti o placere si-au demonstrat eficienta zi de zi, 24 de ore din 24, primaria Bucuresti tocmai a anuntat extinderea acestui serviciu absolut fabulos. Mai exact, integrarea a inca 59 de intersectii in acest sistem, o investitie din bani publici de numai 7 milioane de Euro.

Ne bucura enorm faptul ca, dupa ce timp de 1 an de zile, de cand functioneaza Centrul de Monitorizare si Control Trafic in Bucuresti, soferii nu mai stiu ce inseamna blocaje sau ore in sir pierdute in cozi pe o distanta ce trebuie strabatuta in 15 minute. Deoarece nu mai exista soferi nemultumiti, nu mai exista bani aruncati aiurea pe carburant, poluarea e in scadere si se circula ca intr-o tara civilizata, este absolut normala si fireasca investitia de 7 milioane de Euro in extinderea acestui colosal succes in materie de trafic rutier.

Abia asteptam ca traficul civilizat de astazi, datorita indeplinirii promisiunilor d-nei Firea referitoare la revolutia in trafic, sa devina si mai elegant. Daca acum, la ora 8:30 dimineata, cand te duci la munca din Militari pana in Centru faci doar 15 minute cu masina, cu siguranta, dupa aceasta investitie absolut necesara, timpul va scadea si mai mult. Aceasta masura buna luata de d-na Firea, alaturi de cele 400 de autobuze din Turcia care sunt pe drum si cele 100 de autobuze electrice care urmeaza sa ajunga pe sosele, vor transforma cu siguranta Bucurestiul care va deveni o capitala europeana de rang inalt.

Multa lume inca o blameaza pe d-na Firea

uitand insa ca a promis o Revolutie

in trafic si s-a tinut de cuvant,

efectiv nemaifiind pic de aglomeratie,

fluidizarea traficului devenind o realitate.

In sfarsit, bucurestenii au un trafic decent, cum

rar intalnesti intr-o capitala moderna din

Europa. Investitiile publice in infrastructura

au acum o justificare exceptionala.

Foto: Mediafax.ro

Distribuie pe Facebook
mai multe