Cea mai tare jucarie pentru copiii mari: masina de tuns iarba de la Honda

Cea mai tare jucarie pentru copiii mari: masina de tuns iarba de la Honda
  • Masina de tuns iarba prinde 209 km/h
  • Are un timp de acceleratie de la 0-100 km/h sub 4 secunde
  • Este cea mai rapida masinuta de tuns iarba din lume
Distribuie pe Facebook

Honda Mean Mower este numele celei mai rapide masini de tuns iarba din lume. Nu numai ca te ajuta sa-ti tunzi gazonul mult mai repede, dar iti ofera si senzatii de neuitat... Cum o fi sa iti trezesti vecinii in week-end, cu ture rapide prin fata casei tale, alergand la bordul unei astfel de masinute cu motor de motocicleta?

Honda are la vanzare in toate magazinele de constructii si gradinarit modelul HF2620 Lawn Tractor. Dar acesta merge cu viteza melcului, nu ca un model ceva mai modificat si imbunatatit numit Mean Mower. De fapt, inventia nebuna a celor de la Honda face de rusine pana la 100 km/h un Porsche 911 Carrera, pentru ca are nevoie de sub 4 secunde, iar viteza maxima este de 209 km/h.

Masina de tuns iarba HondaMasina de tuns iarba Honda

Aceasta jucarie pentru baieti mari este construita de Honda UK impreuna cu Team Dynamics, echipa care este campioana in Anglia la BTCC, British Touring Car Championship.

Desi pare o masinuta destinata ierbii de fabrica, in afara de jantele cromate, aceasta inventie isi face treaba initiala perfect. Pentru tunsul ierbii, Mean este dotata cu 2 motoare electrice care taie toate firele de iarba cu ajutorul unui cablu de 3 mm ce se invarte la 4000 de rpm. Viteza cu care iarba poate fi tunsa eficient este de 24km/h, ceea ce este de fapt o viteza dubla fata de un model HF2620 standard.

Pe partea de performanta, cei de la Team Dynamics au schimbat sasiul original cu unul facut custom din aliaj 4130, iar motorul original a fost "tunat". Glumim, a fost tunat cu totul, adica a fost inlocuit. Motorul nou este de pe o motocicleta Honda VTR Firestorm si are 1 litru. In plus, Honda a mai venit si cu suspensie si roti de pe un ATV, in timp ce acolo unde era deunazi sacul pentru iarba, avem rezervorul. Ultimele detalii sunt referitoare la un racitor mare de ulei si un radiator suplimentar de apa, dar si un schimbator cu padele, scaun Cobra de curse, evacuare Scorpion si o coloana de directie luata de pe un Morris Minor.

Mai jos gasesti cateva imagini, dar si un film in care aceasta masina de tuns iarba fantastica este luata la ture de celebrul Stig.

Masina de tuns iarba HondaMasina de tuns iarba HondaMasina de tuns iarba HondaMasina de tuns iarba Honda

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (11) Poze Masina de tuns iarba Honda
mai multe