Masina cu patru motoare si 2000 de cai. Acum poti s-o privesti din nou in actiune

Masina cu patru motoare si 2000 de cai. Acum poti s-o privesti din nou in actiune
  • Masina cu patru motoare si 2000 de cai
  • Acum poti s-o privesti din nou in actiune
Distribuie pe Facebook

Productia de "serie" nu va debuta insa prea curand, primele exemplare fiind programate sa-si intalneasca proprietarii abia la jumatatea anului. Viitor.

Anuntata cu mai bine de 12 luni in urma, masina cu patru motoare si 2000 de cai la care inginerii companiei Lotus lucreaza fara oprire a revenit, de curand, in atentia publicului larg, oficialii marcii publicand zilele acestea un nou material video ce surprinde in actiune, pe circuit, unul dintre prototipurile disponibile in clipa de fata. Camuflat aproape in totalitate la nivel de caroserie, respectivul vehicul este testat, la limita, pe pista de incercari a constructorului aflat in posesia Geely.

Dupa cum am tot precizat si anterior - cu absolut fiecare ocazie ivita, mega-sportiva pe care Lotus planuieste sa o comercializeze in lume sub denumirea Evija propune un sistem de propulsie suta la suta electric, cu patru motoare si o baterie aparent de 70 kWh. Cu aproximativ 2.000 de cai putere pe ambele punti, plus un cuplu de 1.700 Nm, impresionanta masina promite sa sprinteze de la 0 la 100 de kilometri pe ora intr-un timp mai mic de trei secunde, potrivit primelor detalii si informatii oficiale.

Seria vestilor bune va continua cu o acceleratie de la 0 la 300 de kilometri pe ora ce ar trebui sa dureze mult mai putin de noua secunde, pe cand valoarea din dreptul vitezei maxime va depasi 320 de kilometri pe ora. In ceea ce priveste autonomia totala, ei bine... masina cu patru motoare si 2000 de cai la care inginerii companiei Lotus lucreaza fara oprire ar urma sa parcurga undeva in jurul a 400 de kilometri cu un singur plin de carburant, au dezvaluit oficialii marcii aflate in posesia Geely.

Multumita pandemiei de coronavirus - cu ghilimelele de rigoare, daca mai era nevoie cumva de o asemenea precizare, procesul de dezvoltare si testare a mega-sportivei pe care Lotus planuieste sa o comercializeze in lume sub denumirea Evija are o intarziere de aproximativ cinci luni. Asa se face ca primele exemplare iesite de pe linia de productie isi vor cunoaste proprietarii, ce au platit o suma formata din sapte cifre, dar nu mai mica de 1.7 milioane de lire sterline, la jumatatea anului 2021.

Lotus Evija

Lotus Evija

Lotus Evija

Lotus Evija

Lotus Evija

Lotus Evija

Lotus Evija

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Lotus Evija
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 23 Septembrie 2020