Porsche Taycan, esec rasunator peste Ocean. Autonomia obtinuta de autoritatile din SUA

Porsche Taycan, esec rasunator peste Ocean. Autonomia obtinuta de autoritatile din SUA
  • Noul Taycan Turbo a fost testat de EPA
  • Autonomia certificata de americani este de 323 de kilometri
  • Conform WLTP, Taycan Turbo are o autonomie de 450 km
Distribuie pe Facebook

Agentia pentru Protectia Mediului din Statele Unite ale Americii (EPA) a testat noul Porsche Taycan iar autonomia obtinuta este cu peste 100 de kilometri mai mica decat cea oficiala.

Porsche Taycan este primul model de serie 100% electric al brand-ului din Stuttgart si este privit ca fiind un rival direct pentru sedan-urile cu zero emisii ale americanilor de la Tesla.

Noul Taycan poate fi comandat momentan in trei versiuni - 4S, Turbo si Turbo S - cea mai mare autonomie, potrivit standardelor WLTP, avand-o versiune de mijloc: 450 de kilometri cu o singura incarcare.

Porsche Taycan

Numai ca ce sa vezi. Agentia pentru Protectia Mediului din Statele Unite ale Americii (EPA) a testat acum un Taycan Turbo iar autonomia certificata de aceasta autoritate este de numai 201 mile, sau circa 323 de kilometri. Aceasta cifra va figura pe toate pliantele comerciale de pe continentul american.

Sa nu mai vorbim de faptul ca certificarea EPA pozitioneaza noul Taycan in urma unor modele ca Nissan Leaf, Chevrolet Bolt, Audi e-Tron si oricare dintre modelele Tesla.

Porsche Taycan

Un purtator de cuvant Porsche a declarat pentru publicatia The Verge ca valoarea obtinuta de EPA "este mai mica decat am anticipat...dar este ceea ce este."

Pe langa cele doua certificari, WLTP si EPA, Porsche a mai comandat testarea autonomiei noului Taycan si unui organism independent, AMCI. Rezultatul obtinut a fost de 442 km autonomie pentru Taycan Turbo.

Porsche Taycan

Intre timp, CEO-ul Porsche, Oliver Blume, declara recent ca s-a inregistrat o cerere neasteptat de mare pentru noul Taycan in Europa. De la lansare si pana in prezent au fost primite 30.000 de pre-comenzi, dintre care 10.000 sunt comenzi ferme.

Distribuie pe Facebook
mai multe