Premiera SKODA: limuzina care face 55 de kilometri fara sa consume strop de benzina intra in productie

Premiera SKODA: limuzina care face 55 de kilometri fara sa consume strop de benzina intra in productie
  • Primul plug-in hybrid Skoda
  • A intrat in productie la uzina Kvasiny
  • Autonomie electrica de maxim 55 de kilometri
Distribuie pe Facebook

Constructorul din Mlada Boleslav anunta intrarea in productie a modelului Superb iV, primul plug-in hybrid cu sigla Skoda. Livrarile sunt programate pentru anul viitor.

Skoda a lansat de curand Superb facelift si odata cu el am facut cunostinta si cu primul model plug-in hybrid din istoria constructorului ceh de automobile. Este vorba despre Superb iV care vine echipat cu sistemul de propulsie de pe Passat GTE.

Skoda Superb iV intra in productie

Ansamblul este compus dintr-o unitate pe benzina TSI de 1.4 litri si un motor electric care devolta impreuna 218 cai putere si 400 Nm cuplu. Singura transmisie disponibila este una automata DSG cu sase trepte si dublu ambreiaj.

Bateria cu o capacitate de 37 Ah si 13 kWh ii permite limuzinei din Mlada Boleslav sa parcurga pana la 55 de kilometri in modul full-electric, valoare conforma cu standardul WLTP.

Skoda Superb iV intra in productie

Skoda ne anunta acum ca noul Superb iV a intrat pe linia de productie a uzinei de la Kvasiny, Cehia, acolo unde mai sunt asamblate si alte modele ale brand-ului, inclusiv Superb cu motor conventional sau Kodiaq. Tot de aici vine si Seat Ateca sau Cupra Ateca.

Anul trecut au fost asamblate peste 300.000 de masini la aceasta fabrica, dar pentru a o adapta la productia de masini plug-in hybrid a fost nevoie de o investitie de circa 12 milioane de euro. In plus, 5.500 de angajati au fost instruiti pentru a putea duce la bun sfarsit procesul de asamblare.

Skoda Superb iV intra in productie

"Startul productiei de serie pentru Skoda Superb iV este un pas mare pentru viitor. In ultimele luni am facut modificarile necesare pentru a incepe productia primului nostru plug-in hybrid la uzina de la Kvasiny," a declarat Michale Oeljeklaus, membru in consiliul de administratie pentru Productie si Logistica Skoda.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 19 Septembrie 2019