Renault continua ofensiva electrica. Noua generatie ZOE lansata cu autonomie de pana la 390 de km

Renault continua ofensiva electrica. Noua generatie ZOE lansata cu autonomie de pana la 390 de km
  • Imbunatatiri estetice
  • Interior revizuit
  • Autonomie de pana la 390 de kilometri
Distribuie pe Facebook

Atentie, amatori de masini electrice: noua generatie Renault Zoe tocmai a fost lansata oficial. Hathback-ul cu zero emisii a primit mai multe imbunatatiri estetice dar si o baterie care ii permite sa aiba o autonomie mai mare.

Renault Zoe este printre cele mai "vechi" modele din gama electrica, o masina care a fost desemnata timp de sapte ani cel mai vandut model cu zero emisii din Europa. Acum, hatchback-ul francez a primit o noua generatie si, odata cu ea, mai multe imbunatatiri cerute indelung de fani.

Renault Zoe

Din punct de vedere estetic, Zoe propune insertii cromate pentru bara fata, logo supradimensionat, faruri LED cu semnatura in forma literei C, stopuri cu LED si semnatura luminoasa dinamica, jante cu design modern disponibile in versiuni de 15, 16 si 17 inch, si 9 nuante pentru caroserie, dintre care trei complet noi: Bleu Celadon, Rouge Flamme si Blanc Quartz.

Renault Zoe

Habitaclul avea mare nevoie de o revizuire, astfel ca acum intalnim aici materiale si finisaje mult mai calitative, ceasuri de bord digitale cu display de 10 inch (inclusiv pe cel mai accesibil model), sistem de infotainment cu ecran tactil de 9.3 inch si suport Apple CarPlay sau Android Auto, buton cromat cu fatete din satin pentru schimbatorul de viteze, incarcare wireless pentru telefon, doua prize USB pentru scaunele spate si plafon cu iluminare LED.

Renault Zoe

Clientii noului Renault Zoe pot alege din doua motorizari: cea "veche" de 80 kW (109 CP si 225 Nm) si una noua de 100 kW (136 CP si 245 Nm). Atunci cand este echipat cu aceasta din urma, modelul electric sprinteaza pana la 100 de km/h in mai putin de 10 secunde si are o viteza maxima de 140 km/h.

La fel ca si BMW-ul i3, Zoe poate fi condus de-acum inainte si cu o singura pedala, multumita modului de rulare "B mode".

Renault Zoe

Totodata, Renault a instalat o baterie mai mare, cu o capacitate de 52 kWh. Acumulatorul cantareste 326 de kilograme insa ii permite masinii sa parcurga pana la 390 de kilometri cu un singura incarcare. Autonomia a fost masurata in conformitate cu standardul WLTP si a crescut cu aproximativ 20% comparativ cu modelul actual.

Renault Zoe

In ceea ce priveste modul si timpul de incarcare, noul Zoe are pe langa conectorul Type 2, care permite incarcarea bateriei cu curent alternativ cu pana la 22 kW, si un conector Combo CCS. Acesta incarca bateriile cu curent continuu la statii cu o putere de pana la 50 kW.

Renault Zoe

La o asemenea statie, Renault sustine ca 30 de minute de incarcare sunt suficiente pentru o autonomie de aproximativ 150 de kilometri. Totodata, o incarcare de o ora la o statie de 20 kW este suficienta pentru 125 de kilometri autonomie. Incarcarea completa a bateriei la un wall box casnic de 7 kW dureaza 9 ore si 25 de minute.

Renault Zoe

Constructorul din Hexagon a echipat noua generatie Zoe cu o gama larga de sisteme de asistenta, inclusiv cu Lane Keep Assist, Lane Departure Warning, Automatic Emergency Braking, Overspeed Prevention, Automatic Parking Brake sau Auto Hold.

Renault Zoe

Renault Zoe

Renault Zoe

Renault Zoe

Renault Zoe

Renault Zoe

Renault Zoe

Renault Zoe

Renault Zoe

Renault Zoe

Renault Zoe

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (32) Poze Renault Zoe
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 18 Iunie 2019