TESLA scrie istorie. Americanii lanseaza un cap tractor cu patru motoare electrice!

TESLA scrie istorie. Americanii lanseaza un cap tractor cu patru motoare electrice!
  • Tesla lanseaza primul sau cap tractor din istorie
  • Modelul Semi ofera patru motoare electrice
  • Autonomia se ridica la aproximativ 800 de kilometri
Distribuie pe Facebook

A fost o noapte mare pentru Tesla. Pe langa cea de-a doua generatie a celebrului model Roadster, compania americana a mai prezentat in cadrul evenimentului organizat ieri la Los Angeles si un cap tractor cu patru motoare electrice.

Dupa ce a revolutionat industria auto, Tesla vrea sa schimbe acum din temelii si segmentul transportului de marfa. In acest sens, compania americana a prezentat primul sau cap tractor.

Este vorba, mai precis, despre un vehicul echipat cu patru motoare electrice, derivate din cele instalate pe noul Model 3. Unitatile in cauza livreaza intreaga putere exclusiv rotilor spate.

Fara niciun fel de remorca dupa el, modelul Semi sprinteaza de la 0 la 96 km/h in doar cinci secunde. Sau, daca vrei, de trei ori mai repede comparativ cu un cap tractor diesel, potrivit Tesla.

Totodata, compania americana a tinut sa anunte si cum se schimba performantele cand in peisaj apare si o incarcatura de 36 de tone. Cele cinci secunde anuntate anterior devin 20.

Pentru a nu exista niciun fel de confuzie, reluam ideea. Primul cap tractor din istoria Tesla ajunge de la 0 la 96 km/h in 20 de secunde in zilele in care tracteaza dupa el marfa de 36 de tone.

Un alt aspect extrem de interesant este pachetul Enhanced Autopilot. Altfel spus, modelul Semi dispune de Automatic Emergency Braking, Automatic Lane Keeping sau Lane Departure Warning.

Ce era insa mai important am pastrat la final. Respectivul vehicul are o autonomie de aproximativ 800 de kilometri in regim de autostrada, conform datelor publicate in cursul serii de ieri.

Odata cu noul cap tractor, Tesla va lansa si o retea de incarcare Megacharger. Aceasta va ajuta soferul sa obtina in 30 de minute "carburantul" necesar parcurgerii a 640 de kilometri.

In cele din urma, americanii mai tin sa anunte ca productia modelului Semi va demara in 2019. Lista de comenzi a fost deja deschisa, clientii fiind asteptati cu un avans de 5.000 de dolari.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Tesla Semi
mai multe
Publicat în categoria: Green Cars DATA PUBLICĂRII: 17 Noiembrie 2017