4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > CITROEN > Xsara Picasso: zgomot/vibratii...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Xsara Picasso: zgomot/vibratii roata spate dreapta?

Aflandu-ma intr-o parcare destul de libera nu m-am abtinut  si evident am incercat frana de mana: era ud pe jos si in plus era paviment din acela cu gauri din care iese iarba...deci aderenta minima. A trebuit sa franez putin ca alunecarea a fost mai lunga decat am prevazut:imediat  dupa roata spate dreapta vibra (dansa chiar) ca si cum ar fii descentrata:sa fie de vina tamburul ?  Dupa cativa chilometri problema nu mai parea evidenta dar parca totusi ceva ciudat se simte...asa invat sa imi omor plictiseala in mod mai economic.
A intrebat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 11 ani in categoria CITROEN
Distribuie pe Facebook

Comentarii:

A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 11 ani Este o intrebare nu o poveste. Raspundeti va rog: cum am reusit sa fac daune? Neavand aderenta nu am aplicat cine stie ce forze .
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
In ce sens vibra roata din spate?Sus jos stanga dreapta sau din toate directiile?
Prezoanele erau toate stranse la fel?
Cel mai probabil ai smuls roata din prezoane,nu la propriu,in sensul ca nu mai era centrata fix pe centru si apoi din cauza mersului si-a revenit.
Mai grav,ai pocnit vreun rulment si apoi din cauza fortei masinii s-a asezat.
De verificat si bucsaraia,posibilitati sunt destule.
Ai jante de care(tabla,aluminiu)?Prezoanele sunt cele recomandate,stranse cat trebuie si se centreaza bine pe roata?
A comentat emmanueldennyss (2,190 puncte) acum 11 ani Salut.In primul rand multumesc pentru raspuns. Eram singur , nu am putut sa vad din exterior  problema rotii , dar se simtea imediat ce am repornit:se clatina usor caroseria si se simteau niste vibratii din spre roata din cate mi-am dat seama , inclusiv directia nu mai era precisa.Rotile sunt normale (fier sau tabla cum o numesti). Repet ca nu inteleg cum este posibil sa aiba probleme de la o simpla alunecare pe umed, probabil avea ceva dinainte. Acum o ridic sa vad daca roata joaca sau e fixa. Problema e ca nu e masina mea altfel..amin
A comentat stefan.angelo EXPERT (267,040 puncte) acum 11 ani Salut!
Masina aia e extrem de moale la suspensii si directie.Daca ai roti de tabla atunci ar fi centrate de prezoane direct,fara inel de centrare.
La partea suspensiei nu ai ce sa verifici,o data indoit,indoit ramanea.
Deci e fie in cauza tamburului,fie din cauza rotii(prinderi) fie din cauza rulmentilor.
Pentru rulmenti ridica masina sus si vezi daca se invarte normal si fara zgomot.
Pentru roata sau tambur,prima verificare ar fi sa ridica masina si sa urmaresti roata cand se invarte,daca nu merge sus jos sau interior exterior.
Nu e neaparat o alunecare,posibil sa fi prins o bucata de ceva(stalp taiat si lasat 1 cm,chiar stiu un caz) si din cauza lui.
Ori nu era ceva ok si ai agravat,ori ai lovit de ceva.

2 Raspunsuri

–1 vot
A raspuns vyrus_20 (24,370 puncte) acum 11 ani problema e alta .din cate stiu suspensia la acea masina este tot cu bara de torsiune . deci ai de facut verificari serioase ce tin de puntea masinii .uita'te in spatele rotii cu problema daca atinge cumva de caroserie pe interior . verifica rulmentii de la punte cand au fost schimbati si in ce stadiu sunt acum .din cauza instabilitatii unei roti pierzi si contolul directiei .atentie la verificari posibil sa ai nevoie si de o rectificare a puntii .
–1 vot
A raspuns LiquidTW EXPERT (161,390 puncte) acum 11 ani Rulment, prezoane.
.

Salut
!