4Tuning.ro > 4Tuning Help > Masini > OPEL > Opel Zafira 2.0 DTi / 1.8 16V ...

Bun venit Guest pe 4Tuning Help!

Aici primesti ajutor si raspunsuri la intrebari de la ceilalti membri ai comunitatii.

Fa-ti cont

Alerta intrebare noua

Aboneaza-te pentru a primi un e-mail de indata ce este postata o intrebare noua.

Intrebari in functie de categorie

Subiecte populare

Vezi toate subiectele »

Cautari frecvente

+1 vot

Opel Zafira 2.0 DTi / 1.8 16V benzina / 1.6 16V benzina?

E cineva in tema cu Opel Zafira? Are cineva? De ceva vreme ma tot interesez si nu am reusit sa ma conving. Daca aveti careva Zafira sau chiar Vectra ca din cate stiu sunt cam aceleasi motoare, ceva pareri?!
A intrebat chish.ionutz (880 puncte) acum 9 ani in categoria OPEL
Distribuie pe Facebook

2 Raspunsuri

–3 voturi
A raspuns Hugoboss (3,590 puncte) acum 9 ani salut. am un coleg care are zafira 2.0 DTi. dar se tot plange de ea.. in sensu ca a tot avut probleme, cu pompa de injectie.. si cu altele.in schimb eu am o vectra c 1.8 16v 122cp. care mi se pare foarte ok , consum in afara il am undeva la 6,5/100km...in oras consuma un pic mai mult 8..poate 9.plus ca la un benzinar intretinerea e mult mai mica. acuma tu stii la ce o folosesti

Comentarii:

A comentat untergraben (11,800 puncte) acum 9 ani 8-9% consum urban nu da nici producatorul.......masina aia nu-ti ia sub 12 in oras oricum ai merge ;)
+2 voturi
A raspuns untergraben (11,800 puncte) acum 9 ani Din postarile tale anterioare reiese ca ai nevoie de o masina de transport persoane+bagaje in conditii optime.
Deci Zafira 2.0 dti sau vectra b caravan 2.0 dti .Eu am vectra B caravan 1.8 16v 125 cp.
Alege diesel pentru ca masina va fi incarcata la drumuri lungi si ai nevoie de cuplu si consum mic.Benzina cu masina asa incarcata iti va consuma destul de mult in functie de conditiile de drum.Ca un consum extraurban  la vectra b caravan 5 persoane+1 caine(husky) + bagaje ,sambata trecuta pe acel vant teribil am scos consum pe e85 9%.Este cam mult pentru extraurban....Deci mergi pe diesel.Bafta

Comentarii:

A comentat chish.ionutz (880 puncte) acum 9 ani 9% extraurban?! Inseamna ca eu la urcat gutinu(20 de km), cum ''am numar cam mare la papuc'' scot 12 13 :( cam acelasi consum l-ar avea si un 1.6 16V , motorul fiind mereu in sarcina. De DTi mi-e frica, ca, din auzite cam au probleme cu pompa injectie si injectoare. Defapt cu masinile esti ca loterie, depinde cat noroc ai. Multumesc pentru sfat  untergraben
A comentat untergraben (11,800 puncte) acum 9 ani a fost vantul foarte puternic,masina plina si de aia a consumat in halul asta.Am vb si cu un coleg de servici si cu alti 2 prietenii care au fost plecati in weekend pe vantul ala si toti s-au plans de consum.
La intoarcere duminica pe acelasi drum ,cu aceeasi masina plina am scos 7.2% mers 100-120 km/h.
Daca iti e asa frica de 2.0 dti(desi cam la toate dieselurile sunt acelasi probleme comune +/-) incearca 8un golf 4 1.9 tdi sau un 1.7 dti de la opel.