ATENTIE SOFERI! Adio ilegalitatilor in intersectie! Intra in functiune sistemele video si primesti amenda acasa
Legislatie Auto 14 Martie

ATENTIE SOFERI! Adio ilegalitatilor in intersectie! Intra in functiune sistemele video si primesti amenda acasa

Toate comentariile (6):
14 mar 2017, 19:28
0
Ideea este buna, doar ca nu se poate aplica in Romania. Saracul primar este de pe alta planeta ori doar vrea sa cumpere cu orice pret asemenea echipamente, de la anumite firme :) Treaba este simpla: in legislatia romaneasca, contraventiile sunt constatate doar de un agent constatator. Niste filmari la care vor putea asista doar gardienii locali (angajati ai primariei), nu au nicio valoare in instanta. Acei gardieni nu au atributii pe astfel de contraventii si nici nu vor avea vreodata. Radare fixe au mai fost, dar au fost scoase, tocmai pentru ca nu avem legislatie pentru asa ceva.
csebalyn
388 comentarii 343 puncte
15 mar 2017, 09:40
+1
agentul constatator poate folosi orice mijloc tehnic omologat. recte camera video de supraveghere sau de pe masina de politie. la fel d ebine se pot incadra si camerele de pe stalpi. ultimele zvonuri din militie spun ca politistii rutieri vor fi cei care aplica amenzile, nu politistii locali. in cazul camerelor de rovigneta nici macar nu sunt politisti aia care emit proceselen verbale in baza unei filmari/poze si sunt cat se poate de legale. la fel, radarele de pe bucuresti-ploiesti. radarele fixe de care spui ca s-au scos din cauza legislatiei, intr-adevar aveau o "problema", conform legii amenda intra la bugetul de stat ira amenzile date in abza acelor radare intra la bugetul local, de aceea au fost considerate ilegale. ce e de rahat e ca pe pabourile alea de avertizare sunt limite de viteza care "se bat" cu limitele de pe indicatoare. de ex, pe sagului, pe sensul de iesire, exista un semn de 70, iar camera are setata limita de 50 si prin urmare la 65km/h iti scrie ca ai depasit viteza si ca primesti 3 puncte. conform legislatiei, semnul are valabilitate de la el in directa de mers, deci e ilegal sa ma amendezi cand merg cu 65 pe un tronson cu limita de 70, doar ca ai pus tu pe un panou in fata ta, 50. 50 e valabil de dupa panou, cum ar veni, pana sub panou e valabil 70. aici e *********-ul.
479 comentarii 572 puncte
15 mar 2017, 03:07
+1
Da' niste camere care sa filmeze tot ce fac autoritatile cu banii nostri pe cand? Sa-i amendeze pe aia intai! Daca ceri, intai oferi, ba stat 2 bani ce esti! Drumuri fara gropi, autostrazi, transport in comun si national pus la punct, etc. UNDE SUNT ASTEA??
csebalyn
388 comentarii 343 puncte
15 mar 2017, 09:43
+1
toti vrem asta, avem dreptate sa avem oarece pretentii, din pacate legea nu spune ca doar pe drumurile in stare buna se respecta regulile. guvernanii nostrii insa sunt ocupati sa se faca scapati de justitie, pomeni electorale, nu cu bunul mers al lucrurilor. si atata timp cat au sustinerera populatiei, vor continua sa faca la fel, pt ca romanul se multumeste cu 15 lei in plus la pensie si voteaza cu cine-i da un litru de ueli o data la patru ani.
moldy007
125 comentarii 43 puncte
15 mar 2017, 17:11
0
Cica amenzi usturatoare !!! deja avem amenzi mai mari ca in Germania , unde scapi cu amenda minima daca treci pe rosu cu intarziere de 1 sec . 90 euro si fara sa pierzi permisul . https://www.bussgeldkatalog.org/rote-ampel/ Daca nu ai cauciuc de iarna =60 euro alcool pana la 0.3 = nimic..... depasirea vitezei maxime cu pana la 25Km/h costa : in oras 80 E , inafara 70 E..... Poate parea destul , dar daca socotim venitul lor , e ieftin....
csebalyn
388 comentarii 343 puncte
16 mar 2017, 09:15
0
80 de euro sunt 360 de lei, la noi depasirea cu pana la 20km/h e undeva in jur de 80 de lei daca platesti in 48 de ore. e totusi o diferenta. chestia cu alcoolul n-as pune-o ca in germania, sunt destui care si-acu merg beti, nu cred ca ne trebuie legalizarea consumului de alcool la volan. eu zic ca trebuie gasit un compromis intre venitul populatiei si gravitatea faptei, pt ca e la fel de grav sa mergi cu 80 in localitate pe limita de 50, fie ca esti in germania sau in congo.
Comentează şi tu: