Aberatie sau inconstienta: soferii lasati fara permis pot sa-si aleaga perioada in care sa faca pauza de sofat

Aberatie sau inconstienta: soferii lasati fara permis pot sa-si aleaga perioada in care sa faca pauza de sofat
  • Soferii isi pot alegea perioada cand lasa permisul acasa
  • Masura este la nivel de proiect depus la Senat
  • O alta masura controversata este legata de punctele de penalizare
Distribuie pe Facebook

Cand credeam ca le-am auzit pe toate, Deputatul ALDE Stefan-Alexandru Baisanu, ne arata ca mai e loc pentru minuni si aberatii. Domnul Baisanu a depus un proiect prin care soferii care raman fara permis din cauza unei contraventii ar putea sa-si aleaga perioada in care sa predea permisul, in loc sa ramana fara el pe loc. Practic, daca un sofer este amendat si cu permisul retinut in martie, el poate alege ca abia prin august, cand e in concediu, sa renunte la permis.

Deputatul ALDE Ștefan-Alexandru Băișanu este unul din membrii aliantei de guvernare actuale, PSD-ALDE. Ai zice ca oamenii i-au votat si ales pe oamenii astia din Guvern sa faca lucruri bune, sa ne apere si sa ne faca o viata mai buna. Dar daca ai impresia ca pentru asta sunt pusi acolo politicienii, esti un naiv, sa nu spunem bou... Nu, PSD-ALDE nu vrea nimic bun pentru oameni, ci doar pentru ei si prietenii lor. Iar una din prioritati este sa submineze justitia, dar si autoritatea Politiei Rutiere.

ALDE este un partid obscur condus de acelasi Calin-Popescu Moliceanu care s-a bagat in fata cozilor uriase de la DRPCIV ca sa-si ia permisul nou de conducere, acelasi care parcheaza masina de serviciu in mijlocul intersectiei la Universitate, blocand traficul, doar ca sa se duca la cumparaturi. Daca seful partidului da dovezi in repetate randuri de mitocanie, de ce ar face altfel alti membri ALDE?

De exemplu, haideti sa nascocim o idee ca sa facem ceva pe Politia Romana. Adica atunci cand ei dau o sanctiune complementara de retinere a permisului, sa o facem mai in bataie de joc. Propunerea de proiect depusa la Senat zice ca soferii care sunt surprinsi facand o neregula in trafic ce, in mod normal, se sanctioneaza cu retinerea permisului pe o perioada cuprinsa intre 30 si 90 de zile, pot sa-si aleaga perioada in care sa ramana pietoni. Totul este sa o faca in decursul unui an.

Mai pe romaneste, daca te prinde politistul ca treci pe rosu saptamana viitoare si vrea sa te lase fara permis 30 de zile, tu poti sa alegi alta luna in care sa fii pieton, cum ar fi, prin septembrie, cand oricum pleci in concediu in Bahamas. Evident, o mare aberatie, pentru ca scopul unei sanctiuni este sa te faca sa fii constient fara de greseala facuta si sa raspunzi pentru ea. Daca tu nu raspunzi imediat, e ca si cum tu furi din buzunarul cuiva un portofel, esti prins asupra faptului, dar legea iti permite sa-i inapoiezi omului banii cand vrei, eventual peste 4-5 luni.

Aceasta masura, dar si proiectul PSD care vrea cresterea numarului de puncte totale care te lasa fara permis de la 15 la 45, sunt niste masuri menite sa incurajeze vitezomanii, smecherii, tupeistii, practic accidentele si crimele la volan. Numai niste persoane care vor sa-si puna natiunea cu botul pe labe ar face asa ceva, numai niste politicieni care vor sa detina control total al oamenilor de rand, numai un partid de guvernare care vrea sa legifereze ilegalitatile ar face asa ceva. Ups, de fapt asa si este...

Distribuie pe Facebook
mai multe