Atentie, soferi! De azi, agentii Politiei Rutiere inregistreaza convorbirea cu soferul cu camere de $800

Atentie, soferi! De azi, agentii Politiei Rutiere inregistreaza convorbirea cu soferul cu camere de $800
  • Pretul unei camere video este de $795
  • Camerele au o capacitate de 32 GB spatiu de stocare
  • Filmarea poate fi folosita in instanta
Distribuie pe Facebook

Daca in Statele Unite toti agentii de politie sunt echipati cu mai multe camere video, vreo doua pe autospeciala si cel putin una pe corp, evitand astfel situatii tensionate care pot duce la incertitudini in instanta, de azi si Politia Romana intra in randul lumii.

Brigada de Politie Rutiera din Bucuresti testeaza zilele acestea 44 de camere video montate pe corp. Camerele au o rezolutie HD 720p si inregistreaza pe niste harduri externe discutia pe care o au agentii cu persoanele oprite in trafic. In cazul in care este inregistrata o neregula sau un comportament neadecvat din partea soferului, inregistrarea poate fi o proba in instanta.

Dotarea cu camere video montate pe corp vine dupa mai multe scandaluri in care agentii au fost acuzati pe nedrept de abuz. Adica atunci cand au oprit soferi beti si violenti, agentii au folosit forta si, ulterior, in prostia lor cea mare, oamenii i-au invinuit pe politisti ca au folosit violenta, lucru total neadevarat. Vezi celebrul caz al boului Boureanu care s-a gandit ca este o idee buna sa loveasca un agent. Sau cazul smecherului cu Porsche care nu a vrut sa opreasca la semnalele politistilor. Sau smecherul care a dat peste un agent si l-a omorat. Sau cazul medicului care i-a injurat pe politisti si se mira ulterior ca a fost ridicat pe sus de agenti...

Cert este ca aceste camere video vor avea cu siguranta un efect imediat: soferii care, de obicei sunt zmei, smecheri si tupeisti, in momentul in care li se va spune imediat cum sunt opriti ca sunt inregistrati, vor lasa la o parte tupeul si vor deveni mielusei, respectand legea ca oricare alt sofer.

Dotarea agentilor cu camere video este fireasca, desi vine cam tarziu. Cu siguranta, agentii politiei rutiere vor avea ce filma, deoarece soferii din Romania nu sunt deloc cei mai educati. Speram doar ca Politia Rutiera sa-si faca un canal de Youtube si sa urce acolo toate intamplarile speciale din trafic, asa cum face si politia din Statele Unite. Evident, vorbim de intamplari mai grave in urma carora soferii se victimizeaza si acuza politia pe nedrept, dar acum, ca vor avea filmarile, pot arata opiniei publice cine este adevaratul vinovat.

Camerele video care intra in dotare Politiei Rutiere din Romania sunt marca Digital Ally si sunt modelul FirstVU HD. Au un spatiu de stocare de 32 de GB care permite pana la 16 ore de inregistrare HD la 720p rezolutie. Bateria insa tine doar 4.5 ore, dar, cu siguranta, agentii vor primi si incarcatoare auto si acumulatori de schimb sau acumulatorii mai scumpi cu autonomie extinsa de 8 ore. Lentila are un unghi de 130 de grade pentru a inregistra o suprafata mai mare si camera mai are si un microfon sensibil de 42dBV care va inregistra clar conversatia. Camerele sunt echipate cu GPS si vin cu diverse prinderi pentru corp.

O camera FirstVU HD costa la producator 795 de dolari. Dar pentru un contract de achizitionare a mai multor unitati, pretul mai poate sa scada cu $100 de dolari pentru fiecare. Politia Romana a declarat ca urmeaza sa achizitioneze un total de 122 de camere in 2017.

Distribuie pe Facebook
mai multe