ATENTIE, SOFERI! Politia Locala a inceput sa dea amenzi cu nemiluita pentru parcare neregulamentara!

ATENTIE, SOFERI! Politia Locala a inceput sa dea amenzi cu nemiluita pentru parcare neregulamentara!
  • Politia Locala iti da instiintare
  • Politia Rutiera iti trimite procesul verbal
  • Soferii risca si ridicarea masinilor
Distribuie pe Facebook

Incepand cu data de 21 ianuarie 2017 a intrat in vigoare HG 965/2016 care modifica Regulamentul pentru aplicarea Codului Rutier. Printre modificarile aduse se numara si cateva care interzic stationarea masinilor pe trotuar. O alta noutate este ca Politia Locala poate constata fapta si te trezesti imediat cu amenda acasa pentru ca parchezi masina unde o faci de atatia ani...

Pentru ca nu exista locuri de parcare suficiente, dar pentru ca orice roman care se respecta are cel putin doua masini, e clar ca trotuarele destinate pietonilor au devenit parcari neincapatoare. Oriunde te uiti in marile orase, mai ales in Bucuresti, vezi cum au disparut trotuare intregi inghitite de masinile parcate aiurea. Sunt foarte multe zone in care nu mai exista spatii intre gard si masina, iar mamele care au carucioare cu copii sunt obligate sa o ia pe carosabil, riscandu-si viata.

Amenzi Politia Locala

Chiar daca tarziu, autoritatile s-au gandit sa opreasca aceasta cascada de parcari anapoda si sa ia masuri. Primul pas este acordarea de amenzi, chiar de catre Politia Locala, pentru cei care au oprit masina intr-un loc neregulamentar, inclusiv pe trotuar. Daca tu iti lasi masina pe trotuar, acolo unde nu sunt spatii special amenajate pentru acest scop, risti sa primesti o amenda.

In orice loc in care parcarea este interzisa prin semn sau unde nu este permisa stationarea, Politia Locala are voie sa te amendeze. De fapt, iti lasa o instiintare in geam prin care esti anuntat ca trebuie sa prezinti datele de identitate a soferului pentru ca acesta sa primeasca procesul verbal acasa. Pasul urmator, daca aceeasi masina este surprinsa in repetate randuri ca a parcat ilegal, este sa se dispuna ridicarea masinii de catre o platforma si depozitata intr-un loc amenajat special in acest sens.

Din pacate, Bucurestiul este un oras sufocat de masinile parcate neregulamentar, mai ales pe trotuare, iar din cauza acestora pietonii sunt nevoiti sa o ia pe carosabil. Asa ca ne bucura actiunea politiei, fie ea Locale sau Rutiere, de a mai limita avantul soferilor de a-si lasa masina unde ii duce capul, crezand ca doar ei sunt pe lumea asta.

Amenzi Politia Locala

Distribuie pe Facebook
mai multe