Cine parcheaza fara drept pe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilitati ia 10.000 lei amenda

Cine parcheaza fara drept pe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilitati ia 10.000 lei amenda
Un proiect de lege vrea sa modifice sanctiunile pe care soferii le primesc daca parcheaza fara drept pe locurile speciale destinate persoanelor cu dizabilitati. Pe langa o amenda uriasa, soferul poate sa ramana si fara masina.
Distribuie pe Facebook

Foto: Citynews.ro

Sa parchezi perfect sanatos, fara nicio problema in afara de lene, pe locurile destinate persoanelor cu handicap este sport national in Romania. Du-te la orice hypermarket si vei vedea toate locurile de acest gen din preajma intrarilor ocupate de masini conduse de oameni care n-au nimic. E vorba de oameni pur si simplu lenesi si mitocani, care nu au chef sa caute un loc indepartat si pe care ii doare la banana de ceilalti oameni.

Majoritatea acestor locuri sunt pe spatii private, acolo unde legea este... permisiva. Daca legea actuala prevede amenzi de pana la 2000 de lei pentru acesti soferi nesimtiti, ea nu se aplica pe spatiile private, decat la solicitarea proprietarului facuta catre Politia Rutiera. Locuri publice pentru persoanele cu handicap sunt putine, dar nici acolo nu s-a auzit vreun caz de sofer sanatos si lenes care sa primeasca amenda.

Pe viitor, noua propunere spune ca se doreste cresterea amenzii pana la 10.000 de lei si ridicarea autoturismului. Problema este ca aceste lucruri se pot face doar de autoritati, precum Politia Rutiera si Locala, in baza unei colaborari cu operatorii spatiilor private. Adica daca managementul de la Kaufland incepe o colaborare cu Politia Rutiera, prin care sa vina agenti saptamanal, lunar, zilnic, cum o fi, care sa stea langa aceste locuri ascunsi si sa-i amendeze cu cate 10.000 de lei pe toti soferii care parcheaza pe locurile speciale, cu siguranaa am vedea o imbunatatire a comportamentului celor nesimtiti.

In strainatate, acolo unde lumea este civilizata, nimeni nu concepe sa parcheze pe aceste locuri. Daca cineva parcheaza acolo fara sa aiba insemne speciale pe masina, oamenii il vor lua pe sus, il vor dojeni cu un spirit civic fantastic, fara sa mai astepte venirea politiei. In Romania, aici parcheaza toti mitocanii fara probleme, neinteresati ca poate vine cineva in scaunul cu rotile si nu gaseste loc, fiind nevoit sa parcheze la 200 de metri distanta de intrarea in Mall.

Romania este la coada Europei in ceea ce priveste civilizatia, dar cea mai mare dovada de mitocanie si melteneala acuta este sa parchezi pe locuri persoanelor cu probleme, desi tu nu ai nimic. Aceste persoane trebuie lasate fara permis vreo 3 ani si amendati, nu cu 10.000 de lei, ci cu 50.000 de lei, poate ca data viitoare vor mai sta 2 minute sa gaseasca alt loc liber.

Distribuie pe Facebook
mai multe