Masinile Non-Euro, Euro 1 si Euro 2 ar putea avea interzis la circulatie in Bucuresti

Masinile Non-Euro, Euro 1 si Euro 2 ar putea avea interzis la circulatie in Bucuresti
  • Din 2021, masinile Euro 4 vor avea interzis
  • Proiectul poate intra in vigoare de la 1.01.2019
Distribuie pe Facebook

Romania isi doreste sa se alinieze la standardele europene in materie de masuri anti-poluare, asa ca politicienii se gandesc la interzicerea masinilor vechi. Orase precum Budapesta, Torina, Bruxelles sau Bologna au luat deja aceleasi masuri, asa ca este randul Bucurestiului sa renunte la titlul de "cel mai poluat oras din Europa".

Nu demult, primarul Gabriela Firea anunta ca se gandeste la introducerea unei TAXE DE CENTRU pentru Bucuresti, astfel incat sa-i descurajeze pe soferii care vor sa circule in centrul orasului, pentru a scadea poluarea. Probabil ca domnia sa a realizat aberatia unei astfel de masuri si a renuntat la ea, deoarece ar fi fost doar un alt mijloc de a incasa bani publici pe care ulterior sa-i arunce pe realizarea unor statui inutile in valoare de milioane de Euro.

Insa masurile anti-poluare nu s-au sfarsit acolo. Iata ca a aparut o noua propunere venita din partea conislierului general PMP (ce partid o fi si asta???) care a depus un proiect de hotarare care vrea sa interzica circulatia masinilor vechi in Bucuresti. Mai exact, conform noului proiect, vehiculele cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 sau Euro 2, nu vor mai putea circula in oras incepand de la 1 ianuarie 2019.

Mai mult, acelasi proiect vrea ca din 2020 sa fie interzise de la circulatie masinile Euro 3, iar din 2021, automobilele Euro 4. Ceea ce ar insemna ca, peste doar 3 ani, sa vedem pe strazi numai automobile Euro 5 si 6, sau electrice si hibride.

Proiectul mentioneaza insa si niste conditii. Adica aceste masini vor avea interzis de la circulatie intre orele 6 dimineata si 22 seara, circulatia fiind libera pe timpul noptii. Iar soferii care vor fi surprinsi incalcand aceste prevederi vor fi amendati cu 2000 de lei.

Vehiculele care fac exceptie de la aceasta noua lege, adica cele care vor avea in continuare voie sa circule in oras indiferent de norma poluarii, sunt vehiculele care utilizeaza semnale de avertizare luminoasa, adica ambulante, autospeciale de politie si pompieri, vehicule care fac transport in comun, cele care fac sarcini punlice, transport de alimente, de depanare sau transport vehicule cu girofar galben, vehicule diplomatice si militare, cele ale persoanelor cu handicap si carele TV.

Momentan, aceasta este doar o propunere. Dar oare suna mai bine ca taxa de centru dorita initial? Sau este o solutie mai buna ca o taxa noua introdusa la impozitul anual pentru masinile care polueaza? Cert este ca, daca nu se iau masuri, in curand aerul din Bucuresti va fi irespirabil. Nu mai spunem de sanctiunile pe care ni le va da Uniunea Europeana. Ca, pana la urma, suntem in UE si trebuie sa facem ce fac si altii din vest.

Tu ce parere ai daca se vor interzice masinile Euro 1 si 2?

Distribuie pe Facebook
mai multe