Politia i-a pedepsit pe cei care protesteaza la benzinarii. E corect?

Politia i-a pedepsit pe cei care protesteaza la benzinarii. E corect?
In Craiova, nici sa mai platesti benzina nu mai poti. Banii sunt bani, indiferent cat de marunti sunt acestia. Cativa protestatari care au vrut sa plateasca combustibilul cu bani marunti, in semn de protest, au fost amendati de politie. Este clar un abuz al politiei, pentru ca se poate plati orice, oricand, oricum, cu orice fel de bani nationali, iar datoria celor de la casa este sa-i numere. Atunci ce s-a intamplat?
Distribuie pe Facebook
Tinerii care au mers sa alimenteze la benzinariile din Craiova si apoi au platit doar cu monede au primit acasa cate o amenda de 200 de lei, pentru tulburarea linistii publice. Soferii spun ca vor contesta amenzile in instanta.
Unul dintre soferii care a protestat pentru scumpirea carburantilor a povestit ca la fata locului au fost jandarmi care l-au legitimat dupa ce a alimentat autoturismul cu benzina, dar agentul i-a spus ca este vorba "de o verificare". Cateva zile mai tarziu, tanarul a primit acasa o amenda de 200 de lei pentru tulburarea linistii publice. Protestatarii spun ca nu se vor lasa asa usor si vor merge in instanta pentru anularea proceselor verbale

Pe de alta parte, jandarmii care i-au legitimat pe tineri spun ca acestia au tulburat linistea publica: "Intrucat 12 din conducatorii auto care au participat la forma de protest au tulburat ordinea si linistea publica, au fost sanctionati in conformitate cu prevederile legale de catre oamenii legii", a declarat un purtator de cuvant al IPJ Dolj, potrivit Realitatea.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Legislatie Auto DATA PUBLICĂRII: 13 Ianuarie 2011