Anuntul facut de Skoda cu putin timp in urma. Este o premiera pentru modelul Octavia

Anuntul facut de Skoda cu putin timp in urma. Este o premiera pentru modelul Octavia
  • Skoda Octavia primeste un motor in trei cilindri
  • Noua unitate turbo de 1.0 litri dezvolta 115 CP
  • Versiunea cu pricina costa in Romania 16.045 euro
Distribuie pe Facebook

Pentru prima oara in cariera sa, Skoda Octavia va fi disponibila la vanzare si intr-o versiune cu motor in trei cilindri. Noua varianta 1.0 TSI porneste in Romania de la 16.045 euro, pret care include si taxa pe valoare adaugata.

Skoda a operat modificari semnificative sub capota actualei Octavia, cea de-a treia generatie a modelului ceh de clasa compacta fiind disponibila la vanzare, mai nou, si intr-o versiune cu trei cilindri.

Conform informatiilor oficiale disponibile la acest moment, varianta 1.0 TSI inlocuieste unitatea turbo de 1.2 litri si ofera o putere maxima de 115 CP. In ceea ce priveste cuplul motor, 200 Nm este valoare de memorat.

Pachetul tehnic este completat in continuare de o transmisie manuala cu sase rapoarte sau o cutie automata cu sapte trepte si dublu ambreiaj, acceleratia de la 0 la 100 km/h realizandu-se astfel fie in 9.9, fie in 10 secunde.

Aceeasi Skoda Octavia cu motorizare turbo in trei cilindri se mai "lauda" si cu o viteza de top de 202 kilometri pe ora, in timp ce consumul mediu anuntat nu depaseste 4.5 litri de carburant la 100 km.

Dupa cum precizam si anterior, cea de-a treia generatie a modelului ceh de clasa compacta are un pret de pornire de 16.045 euro - cu TVA inclus, atunci cand este servita in compania propulsorului 1.0 TSI.

Bifeaza pe lista cu optionale transmisia automata cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj anterior amintita, iar suma minima pe care va trebui sa o scoti din buzunare va creste cu aproximativ 1.700 de euro, pana la un total de 17.756 euro.

Tot la capitolul dotari oferite contra-cost se inscriu si vopseaua metalizata (354 euro), geamurile electrice spate (153 euro), dar si volanul imbracat in piele (195 euro) sau proiectoarele de ceata (166 euro).

Pentru clientii mai pretentiosi, lista continua cu scaunele fata incalzite (166 euro), airbag-urile laterale spate (262 euro), instalatia pentru spalara farurilor (115 euro) sau senzorii de parcare (intre 302 si 573 euro).

Skoda Octavia 1.0 TSI

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 13 Mai 2016