Cel mai puternic FORD de strada interzis in EUROPA. Anuntul facut de compania producatoare

Cel mai puternic FORD de strada interzis in EUROPA. Anuntul facut de compania producatoare
  • Cel mai puternic Ford de strada
  • Nu va fi disponibil in Europa
  • Motor V8 supraalimentat cu 760 CP
Distribuie pe Facebook

Potrivit celor mai recente informatii, Shelby Mustang GT500, sau cu alte cuvinte cel mai puternic Ford de strada din istorie, nu va fi disponibil in Europa. Anuntul a fost facut de catre directorul de marketing al diviziei Ford Performance.

Noul GT este fara indoiala cel mai spectaculos Ford din istoria recenta, dar nu si cel mai puternic model de strada al americanilor. Acest titlu ii revine noului Shelby Mustang GT500, un muscle car cu pedigree si un motor V8 supraalimentat sub capota.

2020 Shelby Mustang GT500

Este vorba despre o unitate de 5.2 litri care livreaza exclusiv puntii spate 760 de cai putere si 847 Nm cuplu. Transmisia este una automata cu sapte trepte si dublu-ambreiaj, in aceste conditii suta de kilometri pe ora fiind atinsa in 3.5 secunde. Mai impresionant este ca modelul american accelereaza de la 0 la 161 km/h si franeaza pana la oprirea completa in doar 10.9 secunde.

2020 Shelby Mustang GT500

Din pacate insa, noul Shelby GT500 nu va ajunge in showroom-urile din Europa, chiar daca un exemplar a fost condus de Vaughn Gittin Jr. la Goodwood Festival of Speed, toata lumea crezand ca acesta este modul celor de la Ford de a "spune" ca acest Mustang pe steroizi va putea fi comandat si pe Batranul Continent.

2020 Shelby Mustang GT500

Vestea proasta a fost data de Jim Ownes, directorul de marketing al diviziei Ford Performance, iar motivul pare sa aiba legatura cu standardele de emisii mult mai drastice pe care trebuie sa le indeplineasca o masina pentru a fi vanduta in Europa. Pe scurt, unitatea V8 supraalimentata de sub capota noului GT500 pur si simplu nu are cum sa se incadreze in cerinte fara sa sacrifice din performante.

2020 Shelby Mustang GT500

Europenii au insa la dispozitie o alta versiune interesanta a muscle car-ului american si anume Mustang Bullitt. Aceasta costa cel putin 53.000 de euro pe piata din Germania si vine echipata cu un motor V8 aspirat natural, capabil de 460 CP.

Legatura pe care o are cu legendarul Mustang folosit in filmul Bullitt, din anii '60, face insa aceasta versiune atat de speciala.

2020 Shelby Mustang GT500

2020 Shelby Mustang GT500

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze 2020 Shelby Mustang GT500
mai multe
Publicat în categoria: Masini noi DATA PUBLICĂRII: 21 August 2019