Informatiile au aparut in presa germana. Ce s-ar putea intampla cu Volkswagen Arteon R

Informatiile au aparut in presa germana. Ce s-ar putea intampla cu Volkswagen Arteon R
  • Volkswagen ar putea lansa anul acesta un Arteon R
  • Modelul va folosi un motor VR6 turbo de 400 CP
  • O versiune R ar putea primi si T-Roc, respectiv Tiguan
Distribuie pe Facebook

Volkswagen lucreaza la o versiune de inalta performanta a noului Arteon. Nu va fi insa singurul model din gama care ar putea primi un astfel de tratament.

Daca informatiile aparute de curand intr-un material realizat de Auto Bild se dovedesc adevarate, atunci va fi mare deranj pentru Audi, BMW si Mercedes. Potrivit publicatiei germane, Volkswagen va lansa pana la sfarsitul acestui an o versiune de inalta performanta a noului Arteon.

Este vorba, mai precis, despre o varianta R cu motor VR6 turbo de trei litri si aproximativ 400 de cai putere sub capota. Respectivul model ar urma sa foloseasca un sistem inteligent de tractiune integrala, astfel ca acceleratia de la 0 la 100 de kilometri pe ora va dura mai putin de cinci secunde.

Prezentat in fata publicului larg cu ocazia Salonului Auto desfasurat la Geneva in primavara anului trecut, noul Volkswagen Arteon nu este singurul care ar putea primi un astfel de tratament. Conform sursei anterior mentionate, inclusiv crossoverele T-Roc si Tiguan vor ajunge in showroom-uri...

... intr-o versiune de inalta performanta R. In ambele cazuri puterea va fi asigurata cel mai probabil de unitatea 2.0 turbo a sportivei de clasa compacta Golf R, sub capota careia produce o putere maxima de 310 CP - sinonima cu o acceleratie de la 0 la 100 de kilometri pe ora chiar si in 4.6 secunde.

Revenind la viitorul Volkswagen Tiguan R, anumite publicatii iau in calcul si posibilitatea ca automobilul respectiv sa imprumute motorul turbo cu cinci cilindri in linie si capacitatea de 2.5 litri pe care Audi il ofera alaturi de 400 de cai putere. Pe variantele RS3 Sedan, RS3 Sportback si TT-RS.

Ma momentul de fata, producatorul din Wolfsburg are la vanzare doar un singur model disponibil intr-o configuratie R. Facem referire, evident, la sportiva de clasa compacta R, comercializata impreuna cu o unitate 2.0 turbo de 310 CP dupa cum precizam de altfel si cateva randuri mai sus.

Distribuie pe Facebook
mai multe